‘6284 kırmızı çizgimiz tartışmaya açılamaz’

Cumhur İttifakı ile görüşen Yeniden Refah Partisi yöneticilerinin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılmasına yönelik şartı, tartışmalara neden oldu.

‘6284 kırmızı çizgimiz tartışmaya açılamaz’

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu kanunun kadına yönelik şiddetle mücadele için yapılan en önemli yasal düzenlemelerden biri olduğunu vurguladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yanık, “Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez. Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele, AK Parti’nin kırmızı çizgisidir” ifadelerini kullandı.

‘Yasalara dokunmayın’

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da konuya ilişkin açıklama yaptı. CHP olarak konunun takipçisi olacaklarını belirten Aylin Nazlıaka, “6284’e dokunmalarına asla izin vermeyiz. Yasalara dokunmayın, uygulayın” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0