Vali Köşger açıkladı: Aşılamada İzmir’de son durum ne?

Türkiye yaklaşık 2 yıldır koronavirüs salgınıyla mücadele ederken uzamanlar salgından kurtuluş için en önemli anahtar olarak aşılamayı işaret ediyor. Yetkililer ve kanaat önderleri topluma “Aşı olun” çağrısı yaparken diğer yandan da aşı karşıtı hareket kendini göstermeye başladı. Öte yandan; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’deki aşılamada son durum hakkında bilgi verdi.

Vali Köşger açıkladı: Aşılamada İzmir’de son durum ne?

Türkiye yaklaşık 2 yıldır koronavirüs salgınıyla mücadele ederken vaka sayılarında istikrarlı bir düşüş henüz sağlanamadı. Geçtiğimiz aylarda büyük oranda azalan günlük vaka ve vefat sayıları, normalleşmeyle ve okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte gözle görülür bir artış göstermeye başladı.

Özellikle 30 Ekim depreminin ardından kırmızı iller arasına giren ve risk grubu yüksek iller arasında yer alan İzmir’de, farklı kentlerden üniversite öğrencilerinin de gelmesiyle birlikte vaka sayıları merak edilmeye başlandı. 

İzmir’deki günlük vaka sayılarına ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vaka sayılarında artış olmadığını belirtti.

“VAKA SAYILARINDA ARTIŞ YOK”

Geçtiğimiz ay da günlük vaka sayılarının bin 200’ler civarında seyrettiğini belirten Vali Köşger, “İzmir’deki vaka sayılarında artış yok. Hatta özellikle Cumartesi günü baya bir düşüş vardı. Vaka sayılarımız günlük bin 200 ile bin 500 arasında seyrediyor” dedi.

“AŞILAMADA ORAN YÜZDE 89”

İzmir’deki aşılamada son durum hakkında da bilgi veren Vali Köşger, “İzmir sürecin başından beri her iki doz aşılamada da yüzde 75’in üzerindeki iller arasındaydı. Bana son gelen bilgilere göre aşılamada yüzde 89 bandındayız” diye konuştu.

“İZMİR İÇİN VAHİM BİR DURUM YOK”

Son olarak okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte sınıflarda çıkan vakalara ve karantina uygulamalarına da değinen Vali Köşger, “Karantina uygulanan bazı okullarımız var fakat İzmir için vahim bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0