Pazar yerleriyle ilgili önemli karar

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA ÖNLEMLER DEVAM EDERKEN DAHA ÖNCE MAHALLE VE SEMT PAZARLARINDA; GİYİM, OYUNCAK, ÇİÇEK, FİDE, ZÜCACİYE GİBİ İHTİYAÇ MALZEMELERİNİN SATIŞININ GEÇİCİ SÜRELİĞİNE KISITLANMASINA İLİŞKİN ALINAN KARAR, 11 MAYIS’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE KALDIRILDI. İNEGÖL'DE SEMT PAZARINDA YOĞUNLUK BİR KADEME ARTIĞI GÖZLENDİ.

Pazar yerleriyle ilgili önemli karar

Korona virüs tedbirleri kapsamında önlemler devam ederken daha önce mahalle ve semt pazarlarında giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının geçici süreliğine kısıtlanmasına ilişkin alınan karar, 11 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı. İnegöl’de semt pazarında yoğunluğun bir kademe daha arttığı gözlendi.

Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 23 il ve Zonguldak’ta 48 saat süren sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Pazartesi günü vatandaşlar normal hayatlarına devam ederken ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarına akın etti. Daha önce mahalle ve semt pazarlarında; giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının geçici süreliğine kısıtlanmasına ilişkin alınan karar, 11 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı. İnegöl’de pazartesi günü kurulan pazar alanında yasağın kaldırılmasıyla hareketliliğin arttığı görüldü. Zabıta ekipleri pazar alanına gelen vatandaşlara maske dağıtırken, alışverişe gelenleri sosyal mesafe konusunda uyardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0