ONLİNE EĞİTİMDE ÇOCUKLA İÇİN YARARLI UYGULAMALAR

Uzaktan Eğitimde Yararlı Olabilecek Uygulamalar

ONLİNE EĞİTİMDE ÇOCUKLA İÇİN YARARLI UYGULAMALAR

Günümüz çocuklarının eski nesillere oranla çok daha zeki olduğuna dair pek çok klişe söz duyuyoruz. Ancak her çocuk, kendi döneminin dinamiklerine uygun şekilde büyüyor. Bu yüzden 10 yıl önce doğan bir çocukla şimdi doğan bir çocuğun aynı yaşlarda öğrendikleri benzer olmuyor. Günümüz çocuklarının ise gelişimine katkı sağlayabileceğimiz ve öğrenme süreçlerine yön verebileceğimiz pek çok seçenek var. Bunların başında internet siteleri ve mobil uygulamalar geliyor. Ebeveynler, telefonları ve tabletleri genellikle çocuklardan uzak tutmaya çalışsa da, bu internet siteleri ve mobil uygulamalar çocuğun dijital dünyada kaliteli vakit geçirmesini sağlıyor. Gelin, birlikte çocukların gelişimine katkıda bulunan faydalı uygulamalar ve internet sitelerine göz atalım…
1. MentalUP
Çocuk gelişim uzmanları ve pedagogların tam desteğiyle hazırlanan MentalUP; çocukların dikkat, hafıza, mantık, görsel ve sözel zeka gelişimini destekleyen bir oyun uygulaması. İçerisindeki bilimsel egzersizler oyun formatında tasarlandığı için çocuklar MentalUP’ı ödev gibi görmüyor. Eğlenerek öğrenen çocukların zihinsel beceri gelişimlerine katkı sağlayan MentalUP; unutkanlığa iyi geliyor, çocukların derslerde öğrenme verimliliğini artırıyor, odaklanma ve konsantrasyon becerilerinin güçlendiriyor, çocukların güçlü yönlerini keşfetmelerine yardımcı oluyor.
2. Novakid
4-12 yaş aralığındaki çocuklar için özel olarak oluşturulan Novakid, çocukların İngilizce öğrenmesine yardımcı oluyor. Avrupa standartlarına uygun olarak hazırlanan eğitimlerde çocuğun İngilizceyi severek, anlayarak ve uygulayarak öğrenmesi hedefleniyor. Bu sebeple derslerde bir öğretim yöntemi olarak oyunlar kullanılıyor. Novakid’i tabletiniz ya da bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

3. Paylaş Büyüsün
Paylaş Büyüsün, daha çok ebeveynlere yönelik oldukça faydalı bir internet sitesi. Amacı ise, çocukların gelişim süreçlerinde ebeveynlerin yaşadıkları problemleri ve çözüm yollarını paylaşarak birbirlerinden bir şeyler öğrenebilmesi. Aynı zamanda Paylaş Büyüsün’de uzman görüş ve tavsiyeleri de bulmak mümkün.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2020, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0