Kuzey Irak'tan acı haber: 1 şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde teröristlerce döşenen EYP'nin patlaması sonucu bir askerimizin şehit olduğunu duyurdu.

Kuzey Irak'tan acı haber: 1 şehit

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan'ın (29) cenazesi, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Pençe Yıldırım Operasyon Bölgesinde, 28 Ekim 2021 tarihinde teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Irak’ın Kuzeyi’ndeki Kirkarsi bölgesinde, mağara araması sırasında, teröristlerce önceden araziye döşenen EYP’nin patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muhammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Piyade Albay Hakan Yağmur, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, siyasi parti temsilcileri, asker ve polisler katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Çalışkan’ın Türk bayrağına sarılı cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin özgeçmişi ve duaların okunmasının ardından Çalışkan’ın cenazesi, ambulansla Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı’na götürüldü, buradan da memleketi Samsun’un Havza ilçesine uğurlandı.

SAMSUN’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Havza ilçesi Bekdiğin Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan'ın İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi'nde ikamet ettiği, evli olduğu öğrenildi.

Şehidin anne ve babası Şehri ve Recep Çalışkan ile eşi Dilek Çalışkan acı haberi aldığında gözyaşlarına boğuldu. Askeri ve mülki erkan şehidin İlyasköy'deki evine gelerek aileye taziyelerini iletti.

Şehidin eşi Dilek Çalışkan'ın 2 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehidin eşi Dilek Çalışkanın 3 aylık hamile olduğu, Harun Çalışkanın şehit olmadan 2 saat önce annesiyle telefonda görüştüğü bildirildi. Şehit Çalışkan’ın bu görüşmede “Beni merak etmeyin zaten 1 ay sonra izne geleceğim” dediği öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0