İzmir’deki fuarları birlikte büyütecekler

Moda ve hazır giyim sektörü temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret ederek ‘İzmir’deki fuarları birlikte büyütelim’ mesajı verdiler. Kent ve ülke ekonomisini büyütmenin yolunun kamu, özel sektör ve STK işbirliği ile mümkün olabileceğinin altını çizen sektör temsilcileri, birlikte çalışmaya, birlikte üretmeye ve pastayı büyütmeye hazır olduklarını ifade ettiler.

İzmir’deki fuarları birlikte büyütecekler

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkan ve Yöneticileri İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, MHGF Ege Bölgesi Koordinatör Başkanı ve EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, MHGF İcra Kurulu Üyesi Osman Sait Günteki ve EGSD Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları ziyarette hazır bulundu.

Ziyarette hazır giyim sektörünün sorunları ve beklentileri ile İzmir fuarları konuşuldu.  İzmir’e IF Wedding Fashion Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nı armağan eden, Fashion Tech ve Fashion Prime Fuarlarını da İzmir'e kazandıran EGSD’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bundan sonrası için fuarları daha da büyütme hedefi değerlendirildi.

Ertuğrul: “Danışma Kurulu ile öneriler sunacağız”

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ziyarette yaptığı konuşmada fuarları sektör temsilcilerinin desteği ile büyütmenin mümkün olacağını, bunu IF Wedding Fashion Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarında hep birlikte gözlemlediklerini söyledi. Tüm sektör fuarları için oluşturulacak güncel danışma kurullarının sektörün beklentilerini yansıtmak adına önemli olduğunu söyleyen Ertuğrul, “Fuar organizatörü İZFAŞ ile birlikte hareket etmenin önemini biliyoruz. Sektör temsilcilerinin yapılabilecek çalışmalar konusunda pazarlama ekibi ile görüş alış verişinde bulunması başarıyı daha da artıracaktır. Danışma Kurulu vasıtasıyla sektörün fuarlardan beklentilerini İZFAŞ ile paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Öztürk: “İzmir fuarları ile cazibe merkezi oldu”

Ziyarette MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i sektöre dair yürüttükleri çalışmalar ve organizasyonunda paydaş olarak bulundukları fuarlar hakkında bilgilendirdi. Hazır giyim sektörü üreticilerinin zor şartlarda üretim yaptığını söyleyen Öztürk, “Sektöre sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda İzmir, düzenlediği kapsamlı ve etkili fuarlar dolayısıyla sektörümüz için cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Bu avantajı kullanmak ve buradaki fuarları büyütmek için üzerimize ne düşerse onu yapmaya hazırız. Sektöre katkılarından dolayı Soyer’in nezdinde İzmir’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Soyer: “Fuarlarımız kalitesiyle ayrışıyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmir’in fuarlar kenti olma yolunda önemli bir ivme yakaladığını ifade eden Soyer, “Doğru yöntem sektör temsilcilerinden görüş alarak ilerlemektir. Bugüne kadar sektörden gelecek her öneri ve talebi değerlendirerek yol aldık, öyle devam edeceğiz. İzmir Fuarları kalitesi ile ayrışan fuarlardır, kaliteden ödün vermeden her öneriye açığız” diye konuştu.

Tüm sektörler için pazarlama olarak Fuarların en doğru enstrüman olduğunu ifade eden Soyer, “Avrupa’nın en büyük ve en modern fuar alanlarından olan Fuar İzmir sektörlere en kaliteli şekilde hizmet vermeye hazır. Bu noktada tüm sektörlere aynı motivasyon ile hizmet verdik, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0