İzmir Tüm Yerel-Sen Şubesinden İtfaiye Ateş Savaşçıları Emekçilerine Destek

HAYDİ TÜRKİYE, İTFAİYE EMEKÇİLERİMİZE, SAHİP ÇIKMAYA!

İzmir Tüm Yerel-Sen Şubesinden İtfaiye Ateş Savaşçıları Emekçilerine Destek

Ülkemizin birçok yerinde ciğerlerimiz yanarken canlarını hiçe sayıp ateşe kendilerini atan kahraman İtfaiye Emekçilerimizin o güzel emeklerine ve  yüreklerine sağlık. 
Yangın ile mcadele ederken Şehit olan İtfaiye Emekçilerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Bu ulvi görevi, vazifeleri olmaktan öte gören, canla, başla, büyük bir özveri ile yürüten İtfaiye emekçisi dostlarımız; bilgi, tecrübe, cesaret ve özveri isteyen, en riskli ve en stresli mesleklerden birisini yapıyorlar. Onlar; silahı hortum, mermisi su olan, ateş savaşçılarıdır. Her türlü koşulda hiç bir menfaat gözetmeden düşündüğü tek şey kurtarmak, söndürmek ve yaşatmaktır. Tek ödülü ise başarılı olduğunda duyduğu hazdır. 
Ne yazık ki ülkemizde itfaiye emekçileri hortum tutan kişiler olarak görülüyor. Can güvenlikleri yok. İtfaiye Emekçilerimiz, İtfaiyeciliğin, teknik bir sınıf ve uzmanlık gerektiren bir meslek olarak görülmesini istiyorlar. 
Can ve mal kaybını önlemek için büyük cesaret örnekleri veren itfaiyeciler ise ne kahraman, ne gazi, ne de şehit olarak görülüyor. Görev başında yaralanan veya ölen itfaiyeciler tazminat bile alamıyorlar. Yasalara göre yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan memurlardır.  İtfaiyeci yangında geçim derdi aklına geliyorsa dikkati dağılır, kaza yapabilir. Gelişmiş ülkelerde itfaiyeci olmanın ayrıcalıklı olmasının sebebi, yaptıkları kutsal görevin yanında sosyal haklarının diğer mesleklere göre daha iyi olmasındandır. Ülkelerin medeniyet seviyesi itfaiyeye ve itfaiyeciye verdiği değerle doğru orantılıdır.
 
İnsana değer veren ülkeler itfaiye ve itfaiyeciye değer verir. Ülkemizde itfaiyeci imajını yükseltmek ve itfaiyeciye değerini vermek için sosyal hakları artırılmalı, teknik kadro verilmeli, yıpranma payı genişletilmeli, yasal hakları artırılmalı. İtfaiyecilik küçümsenecek bir meslek değildir. İtfaiyecinin zorlu bir yaşamı vardır ve aldıkları ücret yeterli değildir. İtfaiyecinin yangında ölümü kader olmamalı plastik yağmurlukla yangına gönderilmemelidir. Kişisel koruyucu teçhizat tamamlanmalıdır. Kutsal bir görevi yerine getiren itfaiyecilik mesleği cazip duruma getirilmeli ve eğitimine önem verilmelidir.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2021, 15:07

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0