Ege Ajans’tan Cumhurbaşkanımıza çağrı: “MİLLET BAHÇESİ OLSUN”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yıkım çalışmaları başlayan Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olarak kente kazandırılması yönündeki çağrısının ardından kentin sivil toplum örgütleri de harekete geçerek cezaevi arazisini yapılaşmaya açmanın kent suçu olacağını dile getirdi. Bizler de Ege Ajans olarak bölgenin ‘Millet Bahçesi’ yapılması adına Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a seslenmek istiyoruz.

Ege Ajans’tan Cumhurbaşkanımıza çağrı: “MİLLET BAHÇESİ OLSUN”

Yıkım çalışmaları devam eden Buca Cezaevi'nin arazisini konut yapılaşmasına açacak plan değişikliğine karşı 50'ye yakın kuruluştan oluşan Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu cezaevinin önünde basın açıklaması yaptı. “Doların yeşili değil, doğanın yeşili”, “Nefesimizi kesmeyin”, “Rant değil, yeşil alan” pankartları açan platform üyeleri, “Söz, yetki, karar Buca halkının”, “Bu alan Buca'nın, sermayeye verilmez”, “Cezaevi alanı ranta teslim edilemez” sloganları attı.

Soyer’in çağrısına STK’lar da katıldı

Ege Ajans’tan Başkan Erdoğan’a çağrı

Ege Ajans olarak, yıkım çalışmaları devam eden Buca Cezaevi'nin arazisini konut yapılaşmasına açmasının kentin geleceğine büyük bir hançer olduğunu savunan bizler; Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a çağrıda bulunuyoruz.

Millet bahçesi yapılması yönündeki bir kararın ardından bölgenin yeşil alan olarak kalmasının gelecek nesillere büyük bir hediye olduğunu savunduğumuz bölgeyle ilgili olarak, “Bu bölge kentin merkezinde Bucalıların nefes alabileceği tek yer. Burası yeşil alan kalması gelecek nesillere büyük bir armağandır. Burası Millet Bahçesi olsun. Yeşil alan kalsın. Biz bu kararın arkasında sonuna kadar dururuz. Biz Varız, İzmirliler var. Bucalılara ve İzmir’imize bir hediyeniz olsun” ifadeleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyoruz.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0