Basın kanunu teklifine komisyonlardan onay

Kamuoyunda “dezenformasyon teklifi” olarak adlandırılan, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda kabul edildi.

Basın kanunu teklifine komisyonlardan onay

Teklifi hazırlayan AK Parti ve MHP’li isimler, muhalefet ve gazetecilik örgütlerinden gelen öneriler doğrultusunda değişikliklere gidileceğini açıkladı.

‘Profilleme yok”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yasa teklifiyle sosyal medya şirketlerinin oluşturdukları algoritmaların daha şeffaf hale gelmesini hedeflediklerini belirterek, “BTK hiçbir şekilde, hiçbir profilleme yapmamaktadır” dedi.

Google ve Meta gibi sosyal medya şirketlerinin “topladıkları bilgiler ve oluşturdukları algoritmalar” konusunda dikkatini çeken Sayan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal medya şirketlerimizin hangi bilgileri topladığı, hangi profillemeleri yaptığı, sizlerin önüne hangi reklamları koyduğu -hangi partilere oy verilebileceğiyle ilgili Amerika’da ve İngiltere olan skandallardan sonra olduğu- hepinizin malumudur. Bu yasayla, biz, sosyal medya şirketlerinin de hangi bilgileri topladığını, bizlere algoritmalarını daha şeffaf hâle getirmelerini istiyoruz. BTK veya bizde hiçbir şekilde algoritma veya profilleme olmamaktadır.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0