ANKARA ÇANKAYA BAHÇELİEVLER MERKEZ CAMİİNDE MASKE SKANDALI

Cumhurbaşkanlığı Genelgesine aykırı tutum ve davranışlar sergileniyor.

ANKARA ÇANKAYA BAHÇELİEVLER MERKEZ CAMİİNDE MASKE SKANDALI

Ankara’ya bağlı Çankaya ilçesinin Bahçelievler semtindeki tek camii olan Bahçelievler Merkez Camii’nde 13 Nisan 2022 Çarşamba günü yatsı ve teravih namazları kılınmak için cemaatin toplandığı sırada gerçekleşen olay büyük öfkeye neden oldu.
Cumhurbaşkanlığı Genelgesine aykırı tutum ve davranışlar sergileniyor.
8 Nisan 2022 tarihli 2022/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamusal alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmış olmasına rağmen cemaat arasında maske takmayı reddeden vatandaş diğer cemaatin sözlü saldırısına uğradıktan sonra camiideki din görevlilerince camiiden kovuldu. Zorla maske taktırılmak istenen vatandaş, namaz kılmasına izin verilmeden camiiyi terketmek zorunda kaldı.



Öte yandan Çankaya Bahçelievler Merkez Camii muazzam geliriyle göz kamaştırıyor. Ankara’nın en gözde semtlerinden Bahçelievler’in 7. Cadde (Aşkabat Caddesi) diye bilinen en işlek lokasyonunun ortasındaki camiiye ait çok sayıda dükkan kiraya verilip işletiliyor ve camii yüz milyarlarca lira gelir elde ediyor. Kira gelirlerini toplayan Camii Derneğinin dudak uçuklatan meblağı nasıl değerlendirdiği, gelirin nasıl paylaştırıldığı veya harcandığı, bu gelirlerin kullanımının etkin şekilde denetlenip denetlenmediği semt sakinlerince merak ediliyor.



Tepkiler nedeniyle vakit namazları bile tek safa düştü

Diğer yandan camii cemaatindeki ötekileştirme de dikkat çekiyor. En ön safhada kendilerine tapulu yerler ayrılmış gibi hareket eden ve Camii Derneği ile ilgileri açıklığa kavuşamamış olan birtakım camii cemaatinin kendilerinin haricindekilerin en ön safta namaza durmasını hoş karşılamaması tepki topluyor. Pandemi süreci ile birlikte cemaat saysındaki yüzde 95 oranında düşüş yaşanan camiide mevcut cemaatin söz konusu eksilmeden ve camiide diledikleri gibi serbestçe namaz kılabilmekten memnun oldukları, bu konuda hiçbir rahatsızlık emaresi göstermedikleri gözlemleniyor. Mevcut ötekileştirici tutum nedeniyle halkın camiiden soğuduğu ve kırk bin kişinin yaşadığı semtin tek camiisinin daha da boşalacağı düşünülüyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0