Almanya'da Araç Temizliğinde Zirveye Oturan Türk

Temizlikçi olarak başladığı iş yerinde milyoner oldu

Almanya'da Araç Temizliğinde Zirveye Oturan Türk

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde doğan  Turabi Yıldız, Almanya'daki mücadelesine temizlikçi olarak başladı. Şimdi ise, 900 kişinin çalıştığı milyonlarca euro cirosu olan TIP-TOP şirketinin sahibi. Türkiye’den Almanya’ya 32 yıl önce giden Turabi Yıldız, çalıştığı Tip-Top Autoaufbereitung adlı oto temizliği firmasını satın alarak kendi işinin patronu oldu.

Temizlikçi olarak 5 yıl çalıştığı iş yerinin patronu olan Yıldız, kendi çabalarıyla yükselişini şu sözlerle aktardı;

“ Almanya’ya geldikten sonra Neuss şehrinde temizlik işçisi olarak çalıştığım şirketi satın aldım.  Otomobil sektörünü iyi takip ettik. Sadece temizlik yapmakla kalmadık, araç bakımında gerekli olsan her branşa girdik.”.

“Dersimizi İyi Çalıştık”

Yaşadığı ülkeyi iyi tanımanın ve gözlemin öneminden bahseden Yıldız;

“Kendimizi yaşadığımız ülkenin standartlarına iyi ayarladık, ev ödevlerimizi çok iyi yaptık. Almanya’nın dev lüks araç markalarının kayıtlarına girmek, oralardan iş almak kolay iş değil. Bunu başardık, 25 yıldır da sektördeyiz.” dedi.

“40 Milyon Euroluk Yıllık Ciro”

Yıldız sözlerine; “ Eylül 2020 itibarıyla da bünyemize kattığımız yeni işlerle, şirketimiz iki kat büyüdü ve çalışanımızın sayısı da 900’ü aştı. 2011 yılında 5 milyon yıllık cirosu bulunan şirketimizin yıllık cirosu 40 milyon euro’yu buldu.” şeklinde devam etti.” diyerek şirketinin başarısından bahsetti.

Neuss şehrinin Belediye Başkanı Reiner Breuer geçtiğimiz  günlerde Tip-Top Autoaufbereitung merkez ofisini ziyaret ederek, başarısından dolayı Turabi Yıldız’ı kutladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0