BAKAN SELÇUK EĞİTİM PLANI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenleri aşılanma takvimi ve gelecek yılın eğitim planlaması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAKAN SELÇUK EĞİTİM PLANI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenleri aşılanma takvimi ve gelecek yılın eğitim planlaması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelik Yüz Yüze Eğitim

 Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimin önümüzdeki yıl için öncelik olduğunu belirtti, Eylül ayına işaret etti. Bakan Selçuk, aşılanan öğretmen sayısını açıkladı, bu ay içinde tüm öğretmenlerin de aşılanmasının tamamlanacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılanmalarının bu ay sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti. Bakan Selçuk, aşılanan öğretmen sayısını ise 813 bin olarak duyurdu. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Selçuk, eylül ayında yüz yüze eğitimin başlamasını planladıklarını söyledi.

813 BİN ÖĞRETMEN AŞILANDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs ile mücadelede öncelik verilen kategoride yer alan öğretmenlerin aşılama işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Bakan Selçuk, 813 bin öğretmenin aşılandığını açıkladı.

“Tüm Öğretmenler Aşılanacak”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığı'nın tüm öğretmenleri öncelik kategorisine alması sonrası aşılamanın daha da hızlanacağını söyledi. Bakan Selçuk, "Bu ayın sonuna kadar tüm öğretmenlerimiz aşı ile buluşmuş olacak" dedi.

Bir Sonraki Dönem Yüz Yüze Eğitim

Her fırsatta uzaktan eğitimin bir noktaya kadar başarılı olduğunu, öğrencilerin okullarına kavuşması gerektiğini, bunun için çalıştıklarını ifade eden Selçuk, 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim planladıklarını söyledi. Bakan Selçuk, bilimin ışığında bir risk görülmesi halinde bu durumun değişebileceğini, ancak planlamanın bu yönde olduğunu aktardı.

Selçuk, "Okulların eylül başında açılmasını istiyoruz. Niyetimiz her zaman açmaktan yana ama riski gördüğümüzde de kapatırız. Öğretmenimizi, çocuklarımızı riske sokacaksak bunun adı eğitim olmaz, risk olur." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere Aşıda Öncelik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden, "Önümüzdeki hafta aşılama programımız için yeni bir dönem daha başlıyor. 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenlerimiz aşı olabilecekler. Aşı ile bağışıklık kazanacak ve salgını gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin" açıklamasında bulunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2021, 18:25

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0