Başkan Soyer, “Dünya Mirası Yolunda” pedal çevirdi

İzmir’de bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” organizasyonu 400 sporcunun katılımıyla başladı. Efes Selçuk ve Bergama’da aynı anda başlayan turun Selçuk’taki başlangıç etabında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi.

Başkan Soyer, “Dünya Mirası Yolunda” pedal çevirdi

İzmir'in ev sahipliğinde bu yıl beşincisi düzenlenen "UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” başladı. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteği, Bergama ve Selçuk belediyeleri işbirliğiyle gerçekleşen tur bu sene iki ayrı dünya mirasından Selçuk ve Bergama’dan aynı anda başladı. Başkan Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Efes'teki başlangıç noktasından birlikte tura katıldı. Başkan Soyer, yaklaşık 17 kilometre bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi. Organizasyona katılan 200 amatör sporcu Selçuk’tan, 200 sporcu ise Bergama’dan yola çıktı. 

“Hedeflere beraber varacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bisiklet turunun başlangıç töreninde yaptığı konuşmada, iki UNESCO Dünya Mirası ilçenin birbiriyle buluşmasının hem kentin tarihi değerlerine sahip çıkmak hem de bisiklet kullanımı konusunda bir farkındalık yaratmak adına önem taşıdığını ve hedeflere beraber varmayı amaçladığını söyledi.
Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği bir dizi sınır ötesi operasyonun üçüncü ayağını oluşturan ve Türkiye'nin sınır güvenliğini oluşturmak için başlayan Barış Pınarı Harekatı için ölenlere rahmet , yakınlarına da baş sağlığı dileyen Başkan Tunç Soyer,  “Biz burada böyle güzel bir sonbahar sabahında hayatın keyfini çıkarırken sınırımızda bombalar patlıyor, savaş sürüyor  diliyorum biran önce orada yaşayanlar da barışa kavuşur ve bu cennet vatanın tadını hep birlikte çıkarmaya devam ederiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2019, 02:17

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
YORUMLAR
Basri Büyük
Basri Büyük - 5 yıl Önce

Ege ajans tarafından bilgilenmek taze haber okumak güzel teşekkürederim Başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0