Formula 1'de flaş bir transfer: Lewis Hamilton, Ferrari ile anlaştı

Formula 1'in ünlü pilotlarından Lewis Hamilton, Ferrari ile anlaştı. Hamilton, 2025 yılından itibaren Ferrari adına yarışacak.

Formula 1'de flaş bir transfer: Lewis Hamilton, Ferrari ile anlaştı

Formula 1'in ünlü pilotlarından Lewis Hamilton, Ferrari ile anlaştı. Hamilton, 2025 yılından itibaren Ferrari adına yarışacak.   
Formula 1'de flaş bir transfer yaşandı. Mercedes'in 39 yaşındaki Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Ferrari'ye transfer oldu. Mercedes ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan ve 2025 yılı için çıkış maddesi olan Hamilton, seneye Ferrari adına pistlerde yer alacak. 

Lewis Hamilton Kimdir?

Formula 1 dünyasının gözde isimlerinden biri olan Lewis Hamilton, 7 Ocak 1985 tarihinde Birleşik Krallık'ın Hertfordshire bölgesinde dünyaya geldi. Kariyerine adım attığı günden itibaren siyah pilotlar arasında öncü bir figür olma özelliği taşıyan Hamilton, başarılarıyla dikkat çekiyor.

Formula Renault, Formula 3 ve GP2 serilerinde elde ettiği şampiyonluklarla adını duyuran Hamilton, McLaren Mercedes takımının bayrağını taşıdı. İlk yarışından itibaren kürsüye çıkarak Formula 1 dünyasına hızlı bir giriş yapan genç pilot, Bahreyn Grand Prix'sinde elde ettiği ikincilikle tarih yazdı. Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde birinci olarak büyük bir başarı elde eden Hamilton, 2007 sezonunu 1 puan farkla ikinci tamamladı.

Bir sonraki sezon, yine nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 2008 Formula 1 sezonunda 98 puan toplayarak Felipe Massa'nın bir puan önünde şampiyon olan Hamilton, tarihe geçerek en genç şampiyon unvanını elde etti. Ayrıca, "ilk Siyahi Şampiyon Pilot" olarak büyük bir övgü aldı.

2012 sezonunda Vodafone McLaren Mercedes'ten ayrılıp Mercedes GP ile anlaşma imzalayan Hamilton, 2014'te kariyerinin ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Başarıları sadece pistle sınırlı kalmayan Hamilton, özel hayatında da oldukça dikkat çekiyor. Çapkın bir imajı olan pilotun adı, 2007'den bu yana ünlü şarkıcı Nicole Scherzinger ile olan ilişkisiyle de gündemde.

Formula 1 kariyerinin ilk yarışına 2007 Avustralya Grand Prix'de çıkan Hamilton, birinci zaferini aynı yıl Kanada Grand Prix'de elde etti. Kariyerinin son birinciliği ve son yarışı 2016 Abu Dhabi Grand Prix'de gerçekleşti. Hamilton, son sezonunu 2015 yılında tamamladı, ancak adı hala Formula 1 tarihinde unutulmayacak isimler arasında yer almaya devam ediyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0