Erdoğan ve Biden bugün görüşecek

Glasgow’da salı günü görüşmeleri beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın G-20 Liderler Zirvesi’nin gerçekleştirildiği Roma’da bugün görüşeceği bildirildi. İki lider Suriye, Libya, S400, F35, F16, konularını masaya yatıracak.

Erdoğan ve Biden bugün görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere bulunduğu İtalya’nın başkenti Roma’daki temaslarına başladı. G20 Dönem Başkanı İtalya’nın Başbakanı Mario Draghi, toplantı öncesi zirvenin gerçekleştirildiği Nuvola Kongre Merkezi’nde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Resmi karşılama töreni sonrasında aile fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile fotoğrafı çekimi öncesinde ABD Başkanı Joe Biden ile tokalaştı. Liderler, daha sonra “Küresel ekonomi ve küresel sağlık” temalı birinci çalışma oturumuna geçti.

ABD’li üst düzey bir yetkili, Biden’ın programına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada Biden ile Erdoğan’ın bugün TSİ ile 12.00’de görüşeceğini bildirdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0