Valilik uyarmıştı: İzmir'de bir yangın daha!

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının, ekiplerin süratli müdahalesi sonucu önüne geçildi. Sık ağaçların bulunduğu noktaya sıçramadan alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Valilik uyarmıştı: İzmir'de bir yangın daha!

 İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 3 gün boyunca İzmir ve çevresinde orman yangını riskinin çok yüksek olduğunu belirterek uyardı.

Ancak tüm uyarılara rağmen İzmir’de bugün iki ayrı noktada yangın çıktı.

İlk olarak Aliağa ilçesi Yenişakran Mahallesi ile Bergama Kaşıkçı Mahallesi arasında bulunan ziraat arazisinde yangın çıkmıştı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu alevler kontrol altına alınmıştı.

İkinci yangın, öğle saatlerinde Bornova Yakaköy Profesörler Sitesi yakınlarında bulunan ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen sebepten çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 3 helikopter ve 6 arazözle müdahalede bulundu.

Yangının önüne geçildi

Sık çam ağaçlarının olması nedeniyle son derece tehlikeli olan yangın noktasında devriye halinde olan arazöz 3 dakika içinde, Bergama yangınından dönen helikopter ise havada seyir halindeyken Yakaköy'e geçerek 9 dakika içinde ilk müdahaleyi yaptı.

Ekiplerin hızlı müdahalesi neticesinde tehlikeli olan noktada yangının önüne geçildi.

Ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2022, 17:56

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0