TÜÇEM VE EGEÇEV ORTAK BİLDİRİ YAYINLADI

TÜÇEM (Çevre Yönetimi ve Atık Yönetimi Derneği) ile EGEÇEV Atık Yönetimi AŞ. Geri dönüşüm ve atıkların bertarafı konusunda ortak bildiri yayınladı.

TÜÇEM VE EGEÇEV ORTAK BİLDİRİ YAYINLADI

TÜÇEM (Çevre Yönetimi Ve Atık Yönetimi Derneği) ile EGEÇEV Atık Yönetimi AŞ. Geri dönüşüm ve atıkların bertarafı konusunda ortak bildiri yayınladı.

TÜÇEM ve EGEÇEV bu ortak bildiri ile;

“Ambalaj üreticileri sanayii tarafından ikincil hammadde olarak kullanılan tüketim sonrası ambalaj atıkları (Cam, PET ve Alüminyum) değerli birer kaynaktır. Kaynakta toplama miktarları yıllardır çok düşük olan ve çöp sahalarına gömülen Cam şişelerinin toplanmasını ve geri dönüşüme kazandırılmasını önemsiyoruz.

Türkiye’nin; büyük bir cam endüstrisine sahipken tüketim sonrası cam ambalaj atıklarının çöp sahalarına gömülmesini, ormanların ve denizlerin kirletilmesini, dünyaya böylesine yüklü bir karbon ayak izini bırakılmasına sessiz kalamıyor, tüm kurum ve kuruluşlara sesleniyoruz.

 TÜDİS (Türkiye Depozito İade Sistemi) ile tüm içecek şişelerinin %90’ının toplanarak AB ortalamasının üzerine çıkabileceğimizi ve GERİ DÖNÜŞÜME kazandırabileceğimizi biliyor ve inanıyoruz.

 TÜDİS’ in çöp döküm sahalarına giden ve hammadde değerine sahip içecek ambalajlarının toplanmasıyla düzenli depolama sahalarının da ömrünü uzatacağı düşüncesiyle TÜDİS’i destekliyoruz.

TÜDİS ile atık ithalatına getirilen kısıtlamalara karşılık, Sanayinin üretim için ihtiyacı olan hammaddenin neredeyse tamamının ülke içerisinden sağlanacağına inancımız tamdır.

TÜDİS’ in kaliteli ikincil hammaddeye ulaşma noktasında Sanayimizin ihtiyacını karşılayacağını ve emisyon değerlerini düşürmeleri noktasında büyük katkı sağlayacağını görüyoruz.

 TÜDİS ile yüksek kalitede geri dönüştürülmüş hammadde tedarikinin sağlanacağı öngörüsüyle tüm Sanayinin ve geri dönüşümcülerin TÜDİS’i desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz.

 TÜDİS’ in tüketiciler içinde bir tasarruf sistemi olacağını ve sıfır atık hedefleri doğrultusunda evsel atığını minimize etme fırsatı sunacağını ve devamında geri dönüşüm bilincini de yaygınlaştıracağını düşünüyoruz ve destekliyoruz.

 TÜDİS ile Sanayi’nin ambalajın uygun şekilde ayrıştırılmasını ve bertaraf edilmesini teşvik eden girişimleri destekleyeceğine de inanıyoruz.

 TÜDİS ile kaynak yönetiminin DÖNGÜSEL EKONOMİ kapsamında beşikten beşiğe SÜRDÜRÜLEBİLİR bir sistem olacağı inancıyla TÜDİS’i destekliyoruz.

 “3K” (Kaynaklar, Kaynak Kalır) sloganıyla TÜDİS (Türkiye Depozito İade Sistemi)’ni destekliyor ve üzerimize düşen her türlü göreve hazır olduğumuzun altını çizmek istiyoruz.

TÜDİS’in ülkemizde en kısa zamanda gerek ÇEVRE’nin korunması gerekse de SANAYİ kaynaklarının etkin kullanılması adına uygulanması temennisiyle TÜDİS’i desteklediğimizi, tüm ilgili paydaşlara duyuruyoruz.” TÜÇEM VE EGEÇEV çevre konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi konusunda önemli bir adım attı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2021, 18:34

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0