Kazdağları'na Jandarma Baskını

Sabah saatlerinde Kaz Dağları'nda nöbet tutanlara yapılan jandarma baskınında 4 kişi gözaltına alındı.

Kazdağları'na Jandarma Baskını

Kanadalı firma Alamos Gold ve Türkiye taşeronu Doğu Biga Madencilik’in Çanakkale'nın Kirazlı ilçesinde yaptığı maden arama faaliyetleri kapsamında binlerce ağacı kesmesinin ardından, Kaz Dağları'nı savunmak için bölgede aylardır nöbet tutan yurttaşlar sabah saatlerinde jandarma baskını sonucu gözaltına alınarak alandan çıkartıldı.

Jandarmanın görüntü almayı ve avukatların aranmasını da engellediği bölgeden ilk gelen bilgilere göre Kaz Dağları direnişçilerinden 4'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar karakola götürüldükten sonra serbest bırakıldı.

Direniş alanını ablukaya alan polis, direnişçilerin eşyalarını da topladı ve alanı tahliye etti.

'Cengiz İnşaat'ın Talimatını Yerine Getiriyorlar'

Jandarma baskınında gözaltına alınan Seçkin Ulaş Barbaros, İleri'ye ulaştırdığı mesajında ''Geçen hafta Kaz Dağları'na girmesine izin vermediğimiz Cengiz İnşaat'ın talimatını yerine getiriyorlar. Sabah 100'ün üzerinde jandarmayla baskın yapıldı. Avukatları aramamamıza, tuvalete gitmemize izin verilmedi. Bir an önce tahliye edilmeye çalışıldı. Araç uygun olmasına rağmen gözaltına alınan bir arkadaşımız farklı araçla götürüldü'' ifadelerini kullandı.

Bölgede nöbet alanı için kullanılan yapı iş makinelerince yıkılırken, direnişçilerin eşyalarına ve çadırlarına da el konuldu.

“Kaz Dağları’na Sözümüz Var”

Direnişçiler; Kaz dağlarına sözümüz var, her ağacı tek tek savunacağız.” Şeklinde açıklama yaptı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2020, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0