GENÇLERDEN YEŞEREN ŞİŞE PROJESİ

İzmir Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi’nden dokuz kişilik grup, çevre için umut verici bir proje hazırladı!

GENÇLERDEN YEŞEREN ŞİŞE PROJESİ

İzmir Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi’nden dokuz kişilik grup, çevre için umut verici bir proje hazırladı!

Junior Archievement kapsamında geliştirdikleri şişe hem doğada çözünüyor, hem de yeşilliğe dönüşüyor! Gençler, çevre ve dünya için bu önemli adımı atarak gelecek için çalışıyorlar. Çevre için çalışan gençler yaptıkları açıklamayla projelerini anlattılar;

“Biz İzmir Suphi Koyuncuoglu Anadolu Lisesi’nden uluslararası bir girişimcilik yarışması olan Junior Achievement kapsamında proje üreten 9 kişilik bir takımız.

Projemizin çıkış amacı plastik kullanımını minimum seviyeye getirmek. Ayrıca herkese doğanın önemini ve plastiklerle doğamıza tahayyül ettiğimizden daha fazla zarar verdiğimizi göstermek.

Projemizi detaylı olarak anlatmak gerekirse yapmayı planladığımiz şişe, toprakla teması bulunduğunda topraktaki organizmalar sayesinde çözünüyor ve katmanında bulunan tohum sebebiyle de yeşeriyor.

Geniş renk skalası ve estetik haz uyandıran kalıbıyla da gençleri plastikten uzaklaşıp doğaya yararlı bir ürün kullanmaya itiyor.

Amacımız uluslararası olan bu yarışmada bir adım daha öne çıkmak ve Avrupa’da 1. olmak. Hayallerimizdeki gibi plastiksiz bir dünyaya adım atmak yarışmaya ilişkin en büyük hedef ve idealimiz...”.

Minimum plastikle daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre için, sürdürülebilir bu ürünün kesinlikle değerlendirilmesi gerekmektedir. Kendilerini bu güzel buluşlarından ötürü kutluyoruz.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0