Beşyol köylülerinin hayvanlarını otlattığı, kadimden bu yana ortak kullanım alanı olarak bilinen 23114 ada 16 parselde bulunan 28.778 metrekarelik hazine arazisinin, Storm Gayrimenkul sahibi Ali Osman Baran tarafından işgal edildiği öne sürülüyor.

Köylülerin iddiasına göre, söz konusu arazi tel örgülerle çevrildi. Böylece Beşyol halkı, yıllardır kullandığı alana artık hayvanlarını sokamaz hâle geldi. Köylüler, hazineye ait olduğu belirtilen bu alanın dava yoluyla ele geçirilmeye çalışıldığını ileri sürüyor.

BEŞYOL KÖYLÜSÜ MERASINA GİREMİYOR

Öcalan, İmralı'da ailesiyle görüştü
Öcalan, İmralı'da ailesiyle görüştü
İçeriği Görüntüle

Köy halkı, “Burası bizim yıllardır kullandığımız meramız. Hayvanlarımızı burada otlatıyorduk. Şimdi tel örgü çekildi, içeri giremiyoruz. Köyümüzün ortak alanı elimizden alınıyor” diyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.

İddialar bununla da sınırlı değil. Ali Osman Baran’ın Bornova Yakaköy’de de 152 ada 99 parselde bulunan orman arazisini kullandığı, bu alan üzerine lüks bir villa yaptığı, orman arazisini yüksek duvarlarla çevirdiği ve yasal yaptırımlardan kurtulmak için söz konusu yeri kayınpederi üzerine geçirdiği öne sürülüyor.

KÖYLÜLER KORKUYOR: “ARAZİ MAFYASINI KÖYÜMÜZDE İSTEMİYORUZ”

Beşyol köylüleri, Ali Osman Baran’ın bazı mafya isimlerini kullanarak köylüler üzerinde baskı kurduğu iddiasını da gündeme taşıdı. Köylüler, arkasında İstanbullu ve Karadenizli bazı isimler olduğu algısı oluşturularak sindirilmeye çalışıldıklarını ileri sürüyor.

Köy halkı, yaşanan süreç nedeniyle korku içinde olduklarını, seslerini duyurmakta zorlandıklarını ve bir an önce meralarına yeniden kavuşmak istediklerini belirtiyor.

DEVLETİN ARAZİSİNE, KÖYLÜNÜN MERASINA KİM SAHİP ÇIKACAK?

Ortada çok ciddi iddialar var.

Bir tarafta yıllardır hayvanlarını otlattığı meraya giremeyen Beşyol köylüleri var.
Diğer tarafta hazine ve orman arazileri üzerinde işgal, yağma, tel örgü ve kaçak yapı iddiaları var.

Şimdi kamuoyu şu soruların yanıtını bekliyor:

23114 ada 16 parselde bulunan 28.778 metrekarelik hazine arazisi neden tel örgülerle çevrildi?
Bu alanı kim, hangi hakla köylünün kullanımına kapattı?
Beşyol köylüsünün yıllardır kullandığı mera alanına neden müdahale edilmiyor?
Yakaköy 152 ada 99 parseldeki orman arazisiyle ilgili iddialar araştırıldı mı?
Hazine ve orman arazileri üzerinde kimlere, nasıl göz yumuluyor?
Köylülerin baskı ve tehdit iddialarıyla ilgili savcılık ve emniyet harekete geçecek mi?

YETKİLİLERE AÇIK ÇAĞRI

Buradan;

İzmir Valiliği’ne,
Bornova Kaymakamlığı’na,
İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne,
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne,
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne,
Bornova Belediyesi’ne
ve tüm yetkili kurumlara açık çağrıda bulunuyoruz:

Beşyol Köyü’nde yaşanan bu iddialar derhâl araştırılmalıdır.

Hazine arazisi işgal edilmişse gereği yapılmalıdır.
Köylünün mera hakkı engellenmişse bu engel kaldırılmalıdır.
Orman arazisi yağmalanmışsa sorumlular hesap vermelidir.
Köylüler tehdit ediliyorsa devlet köylünün yanında durmalıdır.

Beşyol köylüleri yalnız değildir.

Arazi mafyasını köyümüzde istemiyoruz!
Köylünün merasına, devletin arazisine, ormanına sahip çıkın!

Not: Haberde adı geçen kişi ve kurumların cevap hakkı saklıdır.

Köylünün hayvanları meraya giremiyor