HAKKARİ’DE 4 BİN YILLIK TÜRK MEZARI BİLİNEN TARİHİ DEĞİŞTİRİYOR

Türkler Asya'ya Anadolu'dan mı gitti?

HAKKARİ’DE 4 BİN YILLIK TÜRK MEZARI BİLİNEN TARİHİ DEĞİŞTİRİYOR

Türk'lerin Anadolu’ya  Orta Asya’dan gelmediği, Anadolu’dan Orta Asya’ya giderek daha sonra döndüklerine dair tezler mevcuttu. Hakkari’de bulunan dört bin yıllık mezarlar, Türk'lerin çok uzun yıllardır Anadolu coğrafyasında yaşadığını göstermekte. Bu konuda Sayın Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Veli Sevin önemli açıklamalarda bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Veli Sevin de Anadolu kapılarının Malazgirt’le açılmadığını Türklerin binlerce yıl önce Anadolu’da var olduklarını iddia etti Türklerin Anadolu’ya 1071 Malazgirt Zaferi’yle girmediği tezini öne süren Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ekrem Memiş‘ten sonra, Türk Tarih Kurumu adına Anadolu’da kazı çalışmaları yürüten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Veli Sevin’den de önemli açıklamalar geldi. Sevin, Hakkari Bölgesi’nde milattan önce 2 binli yıllara uzanan Türk mezar taşları bulduklarını belirtti.

ANADOLU’DAN ASYA’YA GİTTİK

Anadolu’da binlerce yıl öncesinde Türklerin yaşadığı tezi destek buldu. Prof. Dr. Ekrem Memiş’in yıllarını vererek araştırdığı, milattan önce 2 binli yıllarda bir Türk krallığının bulunduğu ve bu krallığın soylarının Hurilere dayandığı gerçeği, arkeolojik kazılar yapan Prof. Dr. Veli Sevin tarafından da savunuldu. Sevin, Yakındoğu, Ön Asya, İran, Azerbaycan, Hatay ve Hakkari bölgelerinde Türklerin binlerce yıldır yaşadığına ilişkin bulguları olduğunu aktardı ve ; “Hakkari bölgesinde milattan önce 2 binli yıllara ait Türk mezar taşları bulduk. Bu da Türklerin Anadolu’ya Malazgirt’le girdiği tezini çürütüyor. Hatta ben Orta Asya’dan geldiğimize de inanmıyorum. Olsa olsa Anadolu’dan oralara bir gidiş olabilir. Çok uzaklardan gelmedik. Zaten buradaydık.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2020, 23:26

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0