Sırp suç örgütü lideri Jovan Vukotiç cinayetinde İzmir bağlantısı: 12 şüpheli adliyeye sevk edildi

Sırp organize suç örgütü lideri Jovan Vukotiç’in İstanbul’da öldürülmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Sırp suç örgütü lideri Jovan Vukotiç cinayetinde İzmir bağlantısı: 12 şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sırbistan’daki “Skaljari” isimli organize suç örgütünün yöneticilerinden Jovan Vukotiç’in, Şişli’de motosikletli iki kişinin düzenlediği silahlı saldırıda öldürülmesi üzerine çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre; Türkiye’de 3 yıl önce yakalanan ve Sırbistan’a teslim edildikten sonra orada serbest bırakılıp sahte kimlikle ve pasaportla tekrar ülkeye giriş yapan Vukotiç’in öldürüldüğü noktadan başlayarak 200 ayrı noktada bulunan güvenlik kameralarının bin 700 saatlik kayıtlarını inceleyen ekipler, saldırıyı, kırmızı bültenle arandığı için İtalya’da yakalanan suç örgütü lideri Türk B.C.’nin adamları olduğu öne sürülen E.E. ile Y.D.’nin düzenlediğini tespit etti.

VUKOTİÇ 4 AY İZLENMİŞ

Ekipler, Vukotiç’in öldürüldüğü araçta yaptığı incelemede, arabanın altında ve bagaj kısmının içerisindeki döşemenin altında GPS cihazı bulmasının ardından çalışmalarını derinleştirdi. Vukotiç’in, kırmızı bültenle arandığı için Karadağ’da yakalanarak tutuklanan B.C.’nin yöneticiliğini yaptığı suç örgütünün üyeleri E.E., E.T. ve F.Y. tarafından, İzmir’den kiralanan bir otomobil ile 4 ay boyunca takip edildiği belirlendi. Şüphelilerin, bu takip döneminde Vukotiç’e birkaç kez daha silahlı saldırı girişiminde bulundukları, ancak başaramadıkları öğrenildi.

SALDIRI SEBEBİ UYUŞTURUCU ANLAŞMAZLIĞI

Karadağ’daki makamlarla da bilgi alışverişi yapan polis, “Skaljari” ile “Kavac” isimli suç örgütlerinin arasında 2014 yılından itibaren 50 kişinin silahlı saldırılarda öldürüldüğünü ve bunun nedeninin uyuşturucu anlaşmazlığı olduğunu tespit etti. Vukotiç’in ölümüyle sonuçlanan İstanbul’daki saldırıyı, “Kavac” isimli suç örgütünün yöneticileri Radoje Zivkovic ile Zdravko Perunovıc’in yaklaşık 1 milyon euro karşılığında yaptırdığı saptandı. Saldırının, Sırbistan’da kaybolan yüklü miktarda uyuşturucu nedeniyle düzenlendiği bildirildi. 

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Tüm şüphelileri ve adreslerini belirleyen ekipler, yoğun çalışmanın ardından 5 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. İstanbul, İzmir, Zonguldak, Antalya ile Artvin illerinde yapılan operasyonda, olayla ilgili 12 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 6 adet sahte pasaport, 11 adet çeşitli ülkelere ait sahte kimlik, 3 adet uydu bağlantılı GPS cihazı ile olayda kullanılan 2 silah ele geçirildi. Öte yandan şüphelilerin telefon, bilgisayar ve flaş belleklerinde yapılan incelemelerde de saldırının nasıl gerçekleştirildiğine dair çok sayıda örgütsel doküman bulundu.

12 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Radoje Zivkovic ile Zdravko Perunovıc ile E.S., Y.D., ve E.E., E.T., ile F.Y.’nin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0