Kemalpaşa'da soğuk hava deposunda yangın

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir firmaya ait soğuk hava deposunda yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor.

Kemalpaşa'da soğuk hava deposunda yangın

Kuyucak Mahallesi Ankara asfaltı üzerindeki bir lojistik firmasına ait soğuk hava deposunda, saat 11.30 sıralarında yangın çıktı.

İçerdeki kimyevi maddeler nedeniyle alevler, kısa sürede büyüyerek tüm depoyu sardı.

Çevredekiler, durumu 112 Acil merkezine bildirdi. İhbarla olay yerine itfaiye ve sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Alevlerin yükseldiği depoda turşu yapımında kullanılan asidik maddeler ile malzeme deposunda bulunan lastiklerin yandığı öğrenildi.

İtfaiye ekipleri, zaman zaman yaşanan patlamalar nedeniyle alevlere müdahalede güçlük yaşarken, söndürme çalışmaları sürüyor.

"SÜREKLİ PATLAMA MEYDANA GELİYOR"

Öte yandan bölgede incelemelerde bulunan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Neden çıktığı belli değil. Ama itfaiye söndürme çalışmalarına devam ediyor. Şu anda bir can kaybının yaşanmamış olması bizim için en önemli konu. Netice itibariyle kontrol altına alınacak ama içeride yanıcı maddeler olmasından dolayı da sürekli patlama meydana geliyor. Kontrol altına alındıktan sonra soğutma işlemlerinden sonra sebebiyle araştırılıp ortaya çıkacak" dedi.

VALİ ELBAN KONUŞTU

Çıkış nedeninin henüz belli olmadığı yangının saat 10.15 sıralarında, hem plastic hem kimyevi malzemelerin olduğu bir depoda başladığını ve oluşan patlamalar ile daha hızlı yayıldığını belirten Elban '’Şu anda 16 itfaiyemiz 3 ambulansımız ve  500 tankerimiz ve tüm diğer ekiplerimizle yangın kontrol altına alınmıştır. İçimizi rahatlatan şey ise her hangi bir can kaybının olmayışıdır. Ama büyük maddi hasar var.’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0