'Erdoğan sayesinde' akımını başlatan tasarımcı Mahir Akkoyun gözaltına alındı

Eleştirel görsel tasarımlar yapan ve son olarak marketlerde görünen üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” yazılı etiketlerini tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun, gözaltına alındı.

'Erdoğan sayesinde' akımını başlatan tasarımcı Mahir Akkoyun gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” yazılı etiketleri tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun, gözaltına alındı.

Akkoyun, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

İzmir’de gözaltına alınan Akkoyun, Konak güvenlik şubeye götürüldüğünü yazdı.

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, Akkoyun’un işlemlerinin sürdüğü İzmir Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Kaya, şunları söyledi:

“Mahir bu sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı, gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında. Savcı mevcutlu istediği için adliyeye geçecek. Mahir’in paylaşımlarında herhangi bir suç yok, Cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşmamış durumda ama yine de Mahir şu an gözaltında, birçok kurumdan da insan destek olmaya geldi Mahir’in yanındayız.

ADLİYEYE GÖTÜRÜLÜYOR

'Gençlik Devirecek' platformu, Akkoyun'un İzmir Bayraklı Adliyesi'ne götürüldüğü bilgisini paylaştı.

Paylaşımda, "Sabah saatlerinde gözaltına alınan Mahir Akkoyun, savcının mevcutlu istemiyle İzmir Bayraklı Adliyesi'ne götürülüyor. Dayanışma göstermek isteyen herkesi Bayraklı Adliyesi önüne çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Akkoyun’un tasarladığı ‘Erdoğan sayesinde’ çıkartmaları, reyonlardaki ürünlerin üstüne yapıştırılmaya başlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2023, 14:54

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0