Bursa'da terör: 1 şehit 4 yaralı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama meydana geldi.

Bursa'da terör: 1 şehit 4 yaralı

Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu, "infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu" patlamanın gerçekleştiğini açıklarken, Vali Canbolat da otobüste 30 kişinin bulunduğunu söyledi.

Bursa'da infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişinin yaralı olduğu bildirildi.

Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste patlama meydana geldi.

Patlamada büyük hasar gören otobüste, ilk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

SOYLU: FAİLLERİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir ziyareti öncesi, infaz koruma memurlarına yönelik saldırının gerçekleştirildiği Bursa'ya geçecek.

VALİ CANBOLAT: 30 KİŞİ VARDI

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "El yapımı patlayıcı olduğu ve uzaktan kumandayla yönetilmiş olabileceği değerlendirilen bir patlayıcının patlaması sonucunda maalesef bir ceza infaz memurumuz şehit oldu. Bir ağır yaralımız var, onun dışında 3 hafif yaralımız var. Tedbiren otobüste bulunan diğer arkadaşlarımızı da hastaneye sevk ettik, genel sağlık durumlarına bakmak için. Adalet ve İçişleri Bakanlarımız da konuyu yakinen takip ediyor. Bursa'ya gelmek üzere yola çıktılar" dedi.

Patlamanın terör saldırısı olduğunun değerlendirildiğini aktaran Canbolat, "Hızlı bir şekilde bütün güvenlik birimlerimiz bölgeyi incelemeye aldı. Konu her yönüyle değerlendiriliyor. En kısa zamanda bir netice almak istiyoruz." dedi.

Canbolat, servis aracında yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu aktardı.

Çevredeki bazı binalarda camların kırıldığını dile getiren Canbolat, "Onların da hasar tespitini yapıyoruz. Hızlıca vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz. Sivil vatandaşa yönelik etkisi olmadı." diye konuştu.

ŞEHİT GARDİYAN 3 ÇOCUK BABASIYDI

Hain saldırıda şehit olan Cengiz Yiğit'in (36), 1986 Ağrı Hamur doğumlu ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. 2009 yılında Van'da işçi olarak göreve başlayan, 2011'de gardiyan olan Cengiz Yiğit, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevi'ne geçici görevle tayin edilmişti.

BOZDAĞ: HAİN KATİLLER YAKALANACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan araçta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır. Patlama sonucu, infaz koruma memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0