'Barınamıyoruz' diyen öğrencilere polis müdahalesi: 30'a yakın gözaltı

Buca Hasanağa Bahçesi'nde 'Barınamıyoruz' diyerek yurt ve ev kiralarını protesto eden 30'a yakın üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

'Barınamıyoruz' diyen öğrencilere polis müdahalesi: 30'a yakın gözaltı

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birikte artan konut sıkıntısı ve ekonomik nedenlerden dolayı ev ve yurt bulamayan öğerciler yaklaşık bir haftadır Türkiye'nin belli başlı bölgelerinde #Barınamıyoruz etiketiyle protestoları düzenliyordu.

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Hasanağa Bahçesi'nde de yurt ve kira ücretlerinine tepki göstererek 'barınamıyoruz' eylemlerine başlayan öğrencilere polis müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre; Hasanağa Bahçesi'nde bulunan 30'a yakın üniversite öğrencisi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Öğrencilerin bir kısmı sağlık kontrolü için Yeşilyurt Devlet Hasatanesi'ne götürülürken diğer bir kısmı ise ifadelerinin alınması için güvenlik şubeye götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan yaşanan arbede sırasında bir öğrencinin parmağının kırıldığı iddia edildi. 

Ayrıca, öğrencilerin savunmaları için İzmir Barosu'nun harekete geçtiği ve İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel'in öğrencilerin durumuyla bizzat ilgilendiği belirtildi.

Öğrencilere destek vermek için CHP Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş'ın da Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne gittiği aktarıldı. 

Öte yandan dün gerçekleşen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda bazı park, bahçe buralardaki bankların üzerinde yatanlar şunu açık ve net söylüyorum, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre güya sözde öğrenci. Bunlar aynen Gezi parkı olayı neyse bunun bir başka versiyonudur" ifadelerini kullanmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0