Soyer’den 'Körfez' ve 'Gediz' eleştirilerine yanıt geldi: Şov yapıyorsam…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin İzmir Körfezi ve Gediz turu hakkındaki eleştirilerine cevap verdi. Soyer, “İzmir Körfezi şu an yüzülebilir durumda değil. Tekrar Körfez’e tur yapmanın bir manası yok. Biz zaten bunu biliyoruz ve bunu değiştirmek için bir çaba içindeyiz. Ben şov yapıyorsam çıksınlar düzgününü yapsınlar. Bana söyleyeceklerine Gediz’i kirleten unsurlarıyla mücadele için ne yaptıklarını söylesinler” şeklinde konuştu.

Soyer’den 'Körfez' ve 'Gediz' eleştirilerine yanıt geldi: Şov yapıyorsam…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Metrosu’nun tünel açma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“KÖRFEZ’E TUR YAPMANIN MANASI YOK”

Soyer, AK Parti heyetinin dün İzmir Körfezi’nin kirliliğine dikkat çekmek için gerçekleştirdiği inceleme turunun kendisine sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Bizim başından beri söylediğimiz bir şey var. İzmir Körfezi şu an yüzülebilir durumda değil. Tekrar Körfez’e tur yapmanın bir manası yok. Biz zaten bunu biliyoruz, bunu değiştirmek için bir çaba içindeyiz ve bunu da görev süremiz içinde yapacağımızı başından beri söyledik. Ve bu söylemimizde geri adım atmış değiliz, aynen bunu gerçekleştireceğiz ve Körfez’i yüzülebilir hale getireceğiz.”

“ŞOVSA HAKİKATEN SİYASET BİTMİŞ DEMEKTİR”

Soyer, Gediz Havzası’nda yaptığı incelemeleri ‘şov’ olarak nitelendiren ve Gediz’in Körfez’le bir ilgisinin bulunmadığını dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin sözlerini eleştirerek, “Bunlara cevap bile vermiyorum. Eğer şovsa hakikaten siyaset bitmiş demektir. Bunu bana söyleyeceklerine Gediz’i kirleten unsurlarıyla mücadele için ne yaptıklarını söylesinler. Bunun için bir şeyler yapsınlar. Bu memlekette kuraklık varken, yeraltı su kaynakları bu kadar aşağılara gitmişken, yanlış tarım ve sulama politikaları, zehirlenen su kaynakları varken izahı yok. Ben şov yapıyorsam çıksınlar düzgününü yapsınlar, bu zehirlenmeyi, vahşi sulamayı, yanlış tarım politikasını durdursunlar” diye konuştu.

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ HÜKÜMETİMİZİN DE DESTEĞİ OLSUN”

Öte yandan Soyer, İzmir’de devam eden metro projeleri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘emsal artışı’ konusunda verdiği talimata ilişkin de açıklamalarda bulundu. 
Daha önce İzmir’de hükümetin 1 metre metro tüneli olmadığını söyleyen Soyer, bu konudaki söylemini tekrarlarken, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öz kaynaklarımızla, dışarıdan bulduğumuz finansman kaynaklarıyla devam edeceğiz. 37 kilometreye çıkartıyoruz en kısa sürede metro hatlarımızı, bununla da iftihar ediyoruz. Eş zamanlı yürüttüğümüz 6 projemiz var, dördü metro projesi. Narlıdere projesinde yüzde 82’ye geldik. Buca Metrosu ihalesi tamamlandı. Finansmanı hazır, yer teslimi yapacağız. Gaziemir-Karabağlar Metrosu’nda 28 kilometrelik güzergahta sondaj çalışmaları tamamlandı. Kemalpaşa Metrosu’yla ilgili de ön etap tamamlandı. Orada da 27,5 kilometre uzunluğunda bir metro hattından bahsediyoruz. Çiğli Tramvayı ve Örnekköy Tramvayı da eş zamanlı yürütülen projelerimiz. Büyükşehir belediyemiz toplam 26 milyar lirayla devasa bir yatırımdan, Euro cinsinden de 3 milyar euro’luk bir yatırımdan bahsediyoruz. Gönül isterdi ki hükümetimizin de desteği olsun. Hükümetimiz metro ağına katkı verecek çalışmalar içinde olsun. Bu temennilerimizi korumaya devam ediyoruz” dedi.

“DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ”

Soyer, emsal artışı konusunda ise “Daha çok yolun başındayız. Daha yeni görüştük bununla ilgili bir çalışma yapmadan da bir şey açıklamam doğru olmaz” açıklamasını yaptı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0