Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarında yeni bir düzenleme hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Düzenlemeye göre 1 milyonu aşkın kişinin 2017 yılına ait GSS prim borcu silinecek.

Habertürk'te yer alan habere göre AKP, Genel Sağlık Sigortası prim borcu 10 yılı aşanlara yönelik düzenleme hazırlıyor.

Söz konusu düzenleme hayata geçirildiği takdirde 1 milyonu aşkın kişinin 2017 yılına ait GSS prim borcu silinecek.

Daha önce yapılan düzenlemelerde 10 yıllık süreyi doldurduğu için 2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarına ait GSS prim borçları silinmişti.

YILBAŞINDAN ÖNCE YASALAŞMASI PLANLANIYOR

Düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde sağlık hizmetlerine erişimin de kolaylaşması sağlanacak.

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını ödemeyen kişiler için sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi 31 Aralık'ta dolacak.

Bu neden düzenlemenin yılbaşından önce yasalaşmasının planlandığı belirtiliyor.

GSS NEDİR?

Genel Sağlık Sigortası; Türkiye’de ikamet eden kişilerden, geliri belirli bir seviyenin üzerinde olanlardan, isteğe bağlı sigortalılardan ve öğrenci–çocuk statüsünde bulunan belirli gruplardan oluşan geniş bir kesimi kapsıyor.

AK Parti'nin fon teklifine ilişkin önergesiyle bloke işlemler tasfiyeye dahil edildi
AK Parti'nin fon teklifine ilişkin önergesiyle bloke işlemler tasfiyeye dahil edildi
İçeriği Görüntüle

Ayrıca çeşitli kanunlara göre aylık alanlar, koruma altında bulunan çocuklar, yabancı uyruklu olup başka bir ülkede sağlık güvencesi bulunmayanlar ile işsizlik veya kısa çalışma ödeneği alan vatandaşlar da GSS kapsamına dahil.

Hali hazırda GSS borcu olan kişi sayısı ise yaklaşık 10 milyon. Bunların içinde 2 milyonu aşkın kişi borcu kendisi ödüyor. Kalanı ise devlet tarafından ödeniyor.