‘Zorlu’ itirazlarında top Büyükşehir’de

Yüksekliğiyle ve ruhsatlandırma çalışmalarıyla uzun süre tartışılan Zorlu Holding’e ait Zorlu Gökdelen Projesi’nin yüksekliğine ilişkin TMMOB’ye bağlı Mimarlar Odası tarafından yapılan itirazlar 1 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Edinilen bilgilere göre; ilgili komisyonların ‘Kabul’ ya da ‘Ret’ oyu vermedikleri itirazlara ilişkin karar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bırakıldı.

‘Zorlu’ itirazlarında top Büyükşehir’de

Yapım süreci, ruhsatlandırma çalışmaları, planları ve yüksekliğiyle sık sık kent gündemine gelen Zorlu Holding’e ait Zorlu Gökdelen Projesi, geçtiğimiz ay yine gündeme gelmişti.

2008 yılında planlama ve ruhsatlandırma çalışmalarına başlanan bina, önce 159 metre olarak planlanmış, süre içerisinde önce 146 metreye düşürülen Zorlu Bina’sının yüksekliği, son olarak 131 metreye düşürülmüştü.

Bina yüksekliği düşürülse dahi, TMMOB’ye Bağlı Mimarlar Odası, projenin kentin süluetini ve bozduğu ve kent planlaması kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle Konak Belediyesi’ne gökdelen projesi için itiraz dilekçelerini vermişlerdi.

Geçtiğimiz ay Konak Belediye Meclisi gündemine gelen itirazlar, görüşülmek üzere İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’na gönderilmişti.

Öte yandan; komisyonlarda görüşülen itirazlar 1 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek Konak Belediye Meclisi’ne gelecek. 

Edinilen bilgilere göre; İmar ve Komisyonu da Hukuk Komisyonu da itirazlara ilişkin nihai bir karar vermedi. 

Komisyonların, gökdelen projesine ilişkin gelen itirazlara ilişkin ‘Kabul’ ya da ‘Ret’ oyu vermedikleri ve kararın Büyükşehir Belediye tarafından verilmesi için ortak karar verdikleri öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0