Zaferin yıldönümünde Foça'da büyük coşku

30 Ağustos Zaferinin 100. Yıldönümü dolayısıyla Foça’da düzenlenen kutlamalar büyük coşkuya sahne oldu.

Zaferin yıldönümünde Foça'da büyük coşku

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘100 yıl önce zafere doğru yürüyen Atalarımızın izinde ve ışığındayız. Şimdi yeni bir yüzyılı aydınlatmak için hep birlikte aynı inançla yürüyeceğiz. Milletin azim ve kararlılığı ile ulusumuzun bağımsızlığını kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.’’dedi.

Yenifoça’da 29 Ağustos Pazartesi günü başlayan kutlamalarda, fener alayı sonrasında halk oyunları gösterileri sahnelendi.

Kutlamalar, 30 Ağustos Salı günü Foça Cumhuriyet Meydanındaki çelenk sunma töreniyle devam etti. Atatürk Anıtına Foça Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Törene; Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, belediye meclis üyeleri, sivil ve askeri erkan, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Silahlı Kuvvetler adına yapan Deniz Üsteğmen Burak Dilmaç; ‘‘Milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar, onu yok etmeye çalışan zihniyetin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla mağlup edildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 100.yılını kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz. Bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan o büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun temel değerlerini, bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Bize bu zaferi kazandıran başta ulusumuzun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve ulusu için bir an bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar, kahraman gazilerimize ve yüce Türk Milleti’ne şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Öğlen saatlerinde, Fokai Yelken grubu ve Foçalı denizciler bayraklarla donattıkları tekneleri ile marşlar eşliğinde Foça limanında turlayıp Zafer Bayramı’nı kutladı.

Akşam saat 20.30’da başlayan fener alayına yüzlerce vatandaş katıldı.

İlgiyle izlenen Halk Oyunları Gösterilerinin ardından, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bando Orkestrası konser vermek üzere sahne aldı.

Bayram sevincini doyasıya yaşayan vatandaşlar, orkestranın seslendirdiği klasik caz ve pop müzik şarkı ile marşlara büyük coşkuyla eşlik etti.

Konserin sonunda sahneye davet edilen Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, 30 Ağustos Zaferinin 100. Yıldönümünü kutlayıp, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bando Orkestrasına teşekkür çiçeklerini sundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0