Yetkili sendikadan Büyükşehir’e ‘liyakat’ çağrısı

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak geçtiğimiz haftalarda başlayan "Satsuma Mandalina Hasatına” ilişkin yapılan basın toplantısında konuştu.

Yetkili sendikadan Büyükşehir’e ‘liyakat’ çağrısı

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne liyakat çağrısında bulunan sendika, ‘’ İzmir Büyükşehir Belediyesinde yapılacak mülakat uygulamasının tarafsız, liyakata uygun, güven duygularını zedelemeyen, adil, demokratik yöntemlerle gerçekleşmesi ve sınava katılan belediye emekçilerinin aklında hiçbir soru işaret kalmadan sürecin tamamlanması için de belediye emekçilerinden aldığımız yetki ve güçle mücadelemizi sürdüreceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Yürütme Kurulu resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavının ikinci aşaması olan sözlü mülakata ilişkin yazılı açıklama yayınladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan sendika mülakatın tarafsız, liyakata uygun, adil ve demokratik yöntemlerle gerçekleşmesini istedi. 

Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

‘’Sendikamız Tüm Bel-Sen, AKP iktidarının yazılı sınavdan sonra sözlü sınav yapılması için mevzuatta yaptığı yasal düzenlemenin ilk gününde, bunun liyakat  ilkelerine aykırı, istismara açık olduğunu, hakkaniyetli bir uygulama olmayacağını kalın harflerle altını çizmişti. Bu düzenleme sonucu yapılan mülakatlarda;  en düşük yazılı notu alanlara sözlü sınavında yüksek puanlar verilerek  kazanmaları sağlanmış, en yüksek yazılı notu  alanlara çok düşük sözlü notu verilerek  başarısız sayılmıştır. AKP iktidarının, siyaseten kendine yakın insanlara torpil yapılan bir mekanizma haline dönüştürdüğü sözlü sınav uygulaması kamu kurumlarına olan güven ve tarafsızlık duygularını zedelemiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi uzun bir aradan sonra sendikamızın ısrarlı çabaları sonunda görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı yapılmasını kararlaştırmıştır. Yüzlerce belediye emekçisi bu sınava katılmak için başvurmuş ve sınav 05/09/2022 tarihinde yapılarak sonuçları açıklanmıştır.

Sendikamız; belediye emekçilerinin yıllardır beklediği görevde yükselme ve ünvan değişikliği  sınavını sürekli gündemde tutarak, açılmayan sınavın açılmasını sağladığı gibi, ikinci aşama olarak İzmir Büyükşehir Belediyesinde yapılacak mülakat uygulamasının tarafsız, liyakata uygun, güven duygularını zedelemeyen, adil, demokratik yöntemlerle gerçekleşmesi ve sınava katılan belediye emekçilerinin aklında hiçbir soru işaret kalmadan sürecin tamamlanması için de belediye emekçilerinden aldığımız yetki ve güçle mücadelemizi sürdüreceğiz.’’
 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0