Valilikten Selçuk'taki okul sorununa ilişkin açıklama: Süreçler hakkında bilgilendirme

İzmir'in Selçuk ilçesinde 30 Ekim İzmir Depremi sonrası yapılan incelemeler neticesinde ağır hasarlı oldukları gerekçesiyle 3 okulun yıkılarak yeniden yapılmasına karar verildi.

Valilikten Selçuk'taki okul sorununa ilişkin açıklama: Süreçler hakkında bilgilendirme

İlçede yaşanan okul sıkıntısı nedeniyle veliler dün toplanıp okulların hizmete alınmamasına tepki gösterirken, İzmir Valiliği bugün yazılı açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Valilikten yapılan açıklamada, 19 Mayıs Ortaokulu’nun otuzbeş-kırk gün içerisinde okul inşaatına başlanılması planlanmaktadır.  Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda ise okulun inşaatı kırkbeş gün içerisinde tamamlanacak olup, eğitim öğretime hazır hale getirilecektir. Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise yirmidört derslikli ve bir atölye olarak Devlet Yatırım Programı’nda tanımlanmış, mimari projeleri çalışılarak belediyeye ruhsat başvurusunda bulunulmuş, 26 Ekim 2022 tarihinde şantiye ruhsatı alınmıştır." denildi.

 İzmir'in Selçuk ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu, 19 Mayıs Ortaokulu ve Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binaları 30 Ekim 2020 İzmir Depremi sonrası hasar aldığı gerekçesiyle kapatıldı. Yıkılan okul binaların yeniden yapılması için çalışma başlatılırken, aradan geçen 2 yıla yakın sürede okullar hizmete alınamadı. İlçede yaşanan okul sıkıntısı nedeniyle veliler, dün Selçuk 19 Mayıs Ortaokulu’nun önünde toplanıp basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdiler.

Öte yandan konuya ilişkin İzmir Valiliğinden açıklama yapıldı.

 Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Basında yer alan, “3 Okul Birden Kapatıldı” başlıklı haber üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. 

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depremi sonrasında, Selçuk ilçemizde yapılan incelemeler neticesinde, orta hasar aldığı belirlenen Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yine incelemelerde depreme dayanıksız olduğu belirlenen 19 Mayıs Ortaokulu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun yıkılarak yeniden yapılmasına karar verilmiştir. 

Bu doğrultuda, Millî Eğitim Bakanlığımızca iş ve işlemleri gerçekleştirilen, yirmidört derslikli, 19 Mayıs Ortaokulu’nun yapımı devam ederken, yüklenicinin tasfiye başvurusu yapması üzerine şantiyenin tasfiye işlemleri tamamlanmıştır. Akabinde Bakanlığın müşavir firması tarafından 28 Ekim 2022 tarihinde revize ihale dosyası Bakanlığa teslim edilmiştir. Bakanlıkça ihale süreci başlatılacak olup, takriben otuzbeş-kırk gün içerisinde okul inşaatına başlanılması planlanmaktadır. 

TOKİ marifetiyle yapımı devam eden Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda ise okulun inşaatı kırkbeş gün içerisinde tamamlanacak olup, eğitim öğretime hazır hale getirilecektir. 

Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise yirmidört derslikli ve bir atölye olarak Devlet Yatırım Programı’nda tanımlanmış, mimari projeleri çalışılarak belediyeye ruhsat başvurusunda bulunulmuş, 26 Ekim 2022 tarihinde şantiye ruhsatı alınmıştır. Arazide zemin etüdü çalışmaları devam etmekte olup, zemin etüdü raporlamaları sonrasında kırkbeş gün içerisinde okulun yapım ihale süreci başlayacaktır."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0