Torbalı’da kriz derinleşiyor: Yıldız’a sürgün

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in daha önce başkan yardımcılığı görevinden aldığı, ancak Genel Merkez'in baskıları nedeniyle yeniden göreve iade ettiği Prof. Dr. Özkan Yıldız’la ilgili yine flaş bir karar aldığı öğrenildi. İddialara göre Başkan Tekin, Yıldız’ı Karakuyu köyüne sürgüne gönderdi.

Torbalı’da kriz derinleşiyor: Yıldız’a sürgün

 CHP'nin yönetimindeki Torbalı'da sular bir türlü durulmuyor. İl Yönetimi tarafından ilçe başkanlığı görevinden alınan Erol Günaydın’ın yerine Övünç Demir’in atanması parti içinde tartışmalara yol açarken, ilçede yeni bir kriz daha patlak verdi.

Torbalı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken 20 Ekim’de Belediye Başkanı Mithat Tekin tarafından görevden alınan, ancak Genel Merkez’in baskıları sonucu geçtiğimiz Salı günü yeniden görevine iade edilen Özkan Yıldız’a sürgün yolunun göründüğü öğrenildi. Yıldız'ın, Tekin tarafından Karakuyu köyüne sürgüne gönderildiği öne sürüldü.

KARAKUYU'YA İKİNCİ SÜRGÜN

Yıldız’ın gönderildiği Karakuyu köyünün adı sürgünle ilk kez anılmıyor. Daha önce AK Partili başkan Adnan Yaşar Görmez’in döneminde Yapı Kontrol Müdürü olarak görev yapan Nurten Sevim de 2019’da göreve gelen merhum İsmail Uygur tarafından Karakuyu’ya sürgüne gönderilmişti. Sevim’in halen orada görev yaptığı öğrenildi.

GENEL MERKEZ'İN TUTUMU NASIL OLACAK?

Kulislerde merhum başkan Uygur döneminde uygulanan yanlış politikaların devam ettiği konuşulurken, Yıldız hakkında verilen sürgün kararının ardından Genel Merkez’in nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak ediliyor. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0