Sendika, Çiğli Belediyesi'nde grev kararı aldı

Çiğli Belediyesi yönetimi ile belediyede örgütlü olan DİSK/Genel-İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde uzlaşma çıkmadığı için, sendika grev kararı aldı.

Sendika, Çiğli Belediyesi'nde grev kararı aldı

DİSK/Genel-İş Sendikası 8 Nolu Şube Yönetim Kurulu ile Çiğli Belediyesi yönetimi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmlerinde uzlaşma olmadığından sendika grev kararı aldı. DİSK/Genel-İş Sendikası 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin başkanlığındaki sendika yetkilileri ile sendika üyesi işçiler yarın saat 11.00'de belediye hizmet binası önünde konuya ilişkin ayrıntılı açıklama yapıp, grev kararını asacaklar.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle;

"DİSK/Genel-iş Sendikamızın örgütlü olduğu Çiğli Belediyesinde görüşmeleri devam eden Toplu İş Sözleşme  süreci anlaşmayla sonuçlanmadığı için 23.03.2022 Çarşamba günü saat 11:00' de Çiğli Belediye Binası önünde grev kararı asılacaktır.

DİSK/Genel-İş Sendikası 8 Nolu Şube Yönetim Kurulu"

SÜREÇ NEDEN TIKANDI

TİS sürecinin tıkanmasının nedeni işçilerin enflasyonun altında ezilmeyecekleri bir rakam bekledikleri ifade edilirken, bu rakamında yüzde 50'ye yakın bir artış olması gerektiği belirtildi.

Buna karşılık Çiğli Belediyesi adına görüşmleri yürüten yetkili sendika SODEMSEN'in ise son teklifi yüzde 27 olduğu öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0