Seferihisar'da 'canlı yayın' polemiği: Başkan Yetişkin'den AK Parti İlçe Başkanı'na jet yanıt

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Kasım ayı meclis toplantısının canlı yayınlanmaması nedeniyle sert eleştirilerde bulunan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın'a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Seferihisar'da 'canlı yayın' polemiği: Başkan Yetişkin'den AK Parti İlçe Başkanı'na jet yanıt

Yetişkin, "Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürümüz ile irtibata geçen medyadan sorumlu çalışma arkadaşınıza teknik ekipmanların tedarik sürecine kadar tüm süreç anlatılmış, onlar da teşekkür etmişti. Kendi aranızda konuşsanız Aralık meclisinin canlı yayınlanacağını bilirdiniz. Kurmay ekibinizle iletişim kopukluğunuz beni hayrete düşürdü" dedi.

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısını canlı yayınlayacağını duyurmasına rağmen, yayınlamadığını dile getirerek sert eleştirilerde bulunmuştu. Aydın, açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de "Canlı yayın yapmamak için ortada bir sebep göremiyoruz, bir canlı yayın yapmak bu kadar zor mu? İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar'a projeyi, yatırımı, parayı, pulu bir kenara bırakın teknik destek bile vermiyor. Her zamanki gibi kaderine terk ediyor" sözleriyle hedef almıştı.

Aydın'ın bu sözlerine Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den yanıt gecikmedi.

"SİZİNLE ARAMIZDA BÜYÜK FARKLAR VAR"

Sosyal medya üzerinden Aydın'a yanıt veren Yetişkin, "Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin ödülünü almış bir belediyenin başkanı olmaktan gurur duyarak söylüyorum. Şeffaflığın tüm gereklerini yerine getiriyoruz, müsterih olun" dedi. Meclis toplantısını söz verdikleri gibi canlı yayınlayacaklarının altını çizen Yetişkin'in ifadeleri şu şekilde:

"AKP İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın basın açıklamasını yine şaşkınlıkla okudum. Biz söz verdiğimiz halde meclisi canlı yayın yapmamışız(!)

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin ödülünü almış bir belediyenin başkanı olmaktan gurur duyarak söylüyorum. Şeffaflığın tüm gereklerini yerine getiriyoruz, müsterih olun…

Mesela meclis toplantılarımızda alınan tüm kararları, meclis gündemini //seferihisar.bel.tr/meclis-gundemi/ adresinden takip edebilirsiniz.

Sayın Aydın, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürümüz ile irtibata geçen medyadan sorumlu çalışma arkadaşınıza teknik ekipmanların tedarik sürecine kadar tüm süreç anlatılmış, onlar da teşekkür etmişti… Kendi aranızda konuşsanız Aralık meclisinin canlı yayınlanacağını bilirdiniz.

Kurmay ekibinizle iletişim kopukluğunuz beni hayrete düşürdü. Merak etmeyin. Ben sözümün arkasında her zaman dururum. Mecliste söz verdiğim gibi canlı yayını da gerçekleştireceğiz.

Sizinle aramızda büyük farklar var. Devletimin yaptığı yatırımları gezip, “Ben yaptım” algısı yaratmam.

Büyükşehir ile aramızı açmak için yapılan algı oyunlarını bir kenara bırakın. Sizin yaptığınız gibi İBB yatırımlarının önünde poz vermeye kalksam gün yetmez.

Şeffaflığın gereklerini yerine getiren bir belediye başkanı olarak, bizim işimiz popülizm değil.  Bizim önceliğimiz, kara kışta ısınmayan evler, kaynamayan tencereler, dolmayan fileler… Mesela bugün “Kara Kış Fonu” için mesai arkadaşlarımla bütçe planlaması yapacağız.

Pazar yeri yangın yeri!  Sayın Aydın, madem ortak meselemiz Seferihisar, o zaman bırak yapay gündem üzerinden siyaseti. Halkın gündemine gel… Tavsiyem hemşehrilerimizin “geçinemiyoruz” çığlığını genel merkezine duyur."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0