Seferihisar Belediyesi’nden hırsızlık önlemi

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Cumartesi günü meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili açıklama yaptı. Yetişkin açıklamasında, ‘’ Delikli kuruşunun dahi hakkını savunduğum kurumumun bu olayla anılması ağırıma gidiyor. Ancak suçun şahsiliği ilkesini bir kenarı bırakıp iki oy için kurumun itibarına saldıranları da hemşehrilerimin vicdanına havale ediyorum’’ dedi.

Seferihisar Belediyesi’nden hırsızlık önlemi

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Seferihisar Belediyesi'nde görevli iki personel, belediyenin şantiye deposundan piyasa değeri yaklaşık 60 bin lira olan 50 teneke motor yağı çalmıştı.  

Yaşanan olaydan sonra Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin belediye tarafından alınan önlemleri aktardı. Olay sonrasında araştırma komisyonunun oluşturulduğunu belirten Yetişkin, mevcut taşınırların stok durumunu tutanak altına alacağını aktardı.

 Başkan Yetişkin açıklamasında, ‘’ Giren ve çıkan taşınırların kayıtlarını mevcut durumla karşılaştıracak. Geçmiş yıllarla karşılaştırmalar yapılıp anlamlı artış olan kalem var mı kontrol edilecek’’ dedi. 

Masumiyet karinesi en temel hukuk hakkıdır

Kritik pozisyonlarda rotasyon yapılacağını belirten Yetişkin, ‘’ Görev değişikliği olan personeller olaya karıştığı için değil, soruşturmanın selameti ve verimliliği arttırmak için rotasyona dahil edilecek. Masumiyet karinesi en temel hukuk hakkıdır! Bürokratlarımla tüm süreçleri gözden geçirip insan faktörlü zafiyetlerin önüne geçecek süreç yönetimleri planlıyoruz.’’ ifadelerine yer verdi. 

İki oy için…

Yetişkin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;
‘’Seferihisar Belediyesi hepimizin! Bu kurumda tüyü bitmemiş yetim dahil herkesin hakkı vardır! Bu anlayışla delikli kuruşunun dahi hakkını savunduğum kurumumun bu olayla anılması ağırıma gidiyor. Ancak suçun şahsiliği ilkesini bir kenarı bırakıp iki oy için kurumun itibarına saldıranları da hemşehrilerimin vicdanına havale ediyorum’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0