Seferihisar Belediyesi’nden dar gelirli vatandaşa zeytinyağı

Seferihisar Belediyesi Beyler Köyü’nde bulunan zeytinyağı fabrikasında 100 dönüm zeytinlikten temin edilen zeytinleri işleyerek ürettiği zeytinyağları ihtiyaç sahipleri ile buluşturuyor.

Seferihisar Belediyesi’nden dar gelirli vatandaşa zeytinyağı

Yerel üreticiden alınan zeytinler Seferihisar Belediyesi Zeytinyağı Fabrikası’nda Doğanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte işleniyor ve üretilen zeytinyağları her ay 2 litre olmak koşulu ile belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne kayıtlı dar gelirli vatandaşlara düzenli olarak dağıtılıyor. 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin hem zeytin üreticisini hem de dar gelirli vatandaşın yanında olduklarının altını çizerek “Zeytin Seferihisar’ın en değerli ürünlerinden. Tarih boyunca bolluğun bereketin simgesi olmuş. Seferihisar Belediyesi olarak kendi zeytinliklerimizden topladığımız zeytinleri yine Beyler Köyü’ndeki fabrikamızda işliyoruz. Bu kriz ortamında dar gelirli hemşehrilerimizin nitelikli gıdaya erişmesini sağlıyoruz. Bir ilçenin her yanı zeytin ağaçları ile doluyken burada yaşayan yurttaşların sırf pahalılıktan dolayı mutfağına zeytinyağı sokamaması kabul edilemez. Her sene olduğu gibi dar gelirli yurttaşlarımıza aylık iki litre zeytinyağı dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

“Omuz omuza tüm zorlukları hep birlikte aştık”

Başkan Yetişkin “Pandemi süreci ile birlikte sosyal belediyecilik anlayışıyla hemşehrilerimizle omuz omuza tüm zorlukları hep birlikte aştık. Üreticimizi de dar gelirli vatandaşımızı da esnafımızı da yalnız bırakmadık. Seferihisar Belediyesi olarak ihtiyacı olan tüm komşularımızın yanındayız ve omuz omuza kara kışla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0