Sazlık alanda çıkan yangına yönelik belediye başkanından açıklama

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, geçen sene özel mülkiyet gösterilerek yok edilmeye çalışılan sazlık alanda yangın çıktığını ifade etti.

Sazlık alanda çıkan yangına yönelik belediye başkanından açıklama

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden, 'özel mülkiyet' gösterilerek yok edilmeye çalışılan sazlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Alanın yüzde 25'inin yandığını ifade eden Erdoğan, " Bugün çıkan yangının sebebi henüz belli olmasa da geçmişte bölgeye yönelik çeşitli girişimler olması akıllarımızda soru işaretlerini canlı tutuyor" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

"İlçemizde 'Özel Çevre Koruma Kanunu' kapsamında olan göz bebeğimiz İris Gölü’müzde bu sabah saatlerinde sazlık alanda çıkan şüpheli yangın kontrol altına alınmıştır. Yangın sonrasında bölgedeki sazlık alanın yüzde 25’inin yanmış olduğu tespit edildi" diyen Erdoğan, Bildiğiniz gibi İris Gölü’müz pek çok kuş ve yaban hayvanının yaşama ve üreme alanı... Geçen yıl “özel mülkiyet” gösterilerek, adeta yok edilmeye çalışılan İris, Belediyemizin yoğun gayreti ve konuyu ulusal basının gündemine taşımamız sonucunda kurtulmuştu. Bugün çıkan yangının sebebi henüz belli olmasa da geçmişte bölgeye yönelik çeşitli girişimler olması akıllarımızda soru işaretlerini canlı tutuyor. Karaburun Belediyesi olarak konunun takipçisi olmaya devam ediyoruz.Karaburunlular olarak en kıymetli doğal güzelliklerimizden olan İris Gölü'müzü gözümüzden sakınacak, yok olmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0