Narlıdere'de Cumhuriyet'in 99. yılına yakışır kutlama

Narlıdere Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutlayacak. Hafta boyunca gerçekleştirilecek konser ve söyleşilerle Cumhuriyet coşkusu Narlıdere’de doruğa çıkacak. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin vatandaşları hafta boyunca gerçekleştirecekleri kutlamalara davet ederek, “Halkımızı, coşku ve gururla kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

Narlıdere'de Cumhuriyet'in 99. yılına yakışır kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşku ve gururu hafta boyunca sürecek etkinliklerle Narlıdere’de yaşanacak. Narlıdere Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyetimizin 99.yılını bir dizi etkinlikle kutlayacak. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, vatandaşları hafta boyunca gerçekleştirecekleri kutlamalara davet ederek, “Halkımızı, coşku ve gururla kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ

Cumhuriyet coşkusunu Narlıdere’de hafta boyunca yaşatacaklarını söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Bundan 99 yıl önce ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışı devlet yönetimine yerleştirerek demokrasimiz taçlandırıldı ve aydınlık günlerin önü açıldı. Cumhuriyet, milletimizin eseridir. Bu yüzden Cumhuriyet devrimlerine ve kazanımlarına hepimizin sahip çıkması gerekir. Biz de Narlıdere Belediyesi olarak hafta boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklerle Cumhuriyeti kutlayacak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele zaferini Cumhuriyetle taçlandıran kahramanlarımızı saygı ve minnetle anacağız. Halkımızı coşku ve gururla kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.

DENİZ ZEYREK VE ALİ HAYDAR FIRAT SÖYLEŞİSİ

Narlıdere Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Türkiye’nin önde gelen gazetecilerinden Deniz Zeyrek ve İletişim Bilimci-Yazar Dr. Ali Haydar Fırat’ın katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Cumhuriyetin 99.Yılında Türkiye Siyasetine Genel Bakış’ söyleşisiyle başlayacak. Ülke gündemini ve yerel yönetimlerin çalışmalarını değerlendirecek iki isim, dış politikaya dair gündemdeki konuları Narlıdereliler ile birlikte tartışacak. 26 Ekim Çarşamba günü Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek söyleşi ücretsiz olacak.

ÇOCUK SENFONİ’DEN 29 EKİM ÖZEL KONSERİ

Kurulduğu günden bu yana sanatseverlere müzik ziyafeti yaşatan Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında çok özel bir konsere imza atacak. Orkestra, Cumhuriyetimizin 99.yılını solistliğini Türk Halk Müziği’nin usta ismi Cengiz Özkan’ın yapacağı ‘Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri' ile kutlayacak. Sanat Yönetmenliğini Dilek Rodos’un, asistan şefliğini Ecem İlayda Aşçılar’ın yapacağı, düzenlemesini Oğuzhan Balcı’nın gerçekleştireceği ve şefliğini İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü Tulio Gagliardo Varas’ın üstleneceği konserde senfonik türküler, film müzikleri ve klasik batı müziği eserleri sanatseverlerle buluşacak. 27 Ekim Perşembe günü saat 20.00’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde halka açık olarak gerçekleştirilecek konserde İzmirliler ile bir araya gelecek birbirinden yetenekli 65 çocuk, kendilerini dinleyenlere büyülü anlar yaşatacak. 

COŞKU DORUĞA ÇIKACAK

29 Ekim Cumartesi günü ise Cumhuriyet coşkusu Narlıdere’de doruğa çıkacak. Saat 19.30’da Demokrasi Meydanı’nda bando dinletisi gerçekleştirilecek. Hemen ardından ise vatandaşların katılımıyla eski Güzel Sanatlar Fakültesi önünden Demokrasi Meydanı’na kadar saat 20.00’da fener alayı düzenlenecek. Geceyi aydınlatacak fener alayı yürüyüşünün tamamlanmasıyla Cumhuriyet coşkusu yeniden Demokrasi Meydanı’na taşınacak. Narlıdereliler, Cumhuriyetin 99.yılını Cumhuriyet Ateşi dans gösterisi ve Alp Güvenir konseriyle kutlayacak. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022, 12:28

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0