Mustafa İnce: Cumhuriyet, lügatimiz, dilimiz ve alfabemizdir

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Cumhuriyetle ilgili sözlerine isim vermeden tepki gösterdi.

Mustafa İnce: Cumhuriyet, lügatimiz, dilimiz ve alfabemizdir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirten Başkan Mustafa İnce, "Cumhuriyet birliktir, beraberliktir, özgürlüktür, adalettir, barıştır, kardeşliktir. Cumhuriyet ortak yaşamın, kadın erkek eşitliğinin adıdır. Cumhuriyet bizim lügatimiz, alfabemiz ve dilimizdir. Cumhuriyet bunları yok etmemiş tam tersi düşünceye özgürlük getirmiştir. Cumhuriyetimize sahip çıkıp gelecek kuşaklara bu büyük mirası taşıyacağız" dedi

Güzelbahçe Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Karadeniz’in sevilen sesi Niyazi Koyuncu’yu Güzelbahçe’de ağırlayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yılı Güzelbahçe’de konserle kutlanacak. Resmi törenlerin ardından saat 19:00’da Maltepe Mahallesi Tabaoğlu Parkında toplanıp Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’ne meşaleli yürüyüş düzenlenecek. Ardından saat 20:30’da Niyazi Koyuncu konseriyle Cumhuriyeti’in 99.yılı kutlanacak. 

Fener Alayı saat 19:00’da, konser Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20:30’da başlayacak. Konser ücretsiz olacak.

‘Cumhuriyet, lügatimiz, dilimiz ve alfabemizdir’

99.yıla yakışır bir şekilde Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacaklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “ Bizim için en büyük bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet birliktir, beraberliktir, özgürlüktür, adalettir, barıştır, kardeşliktir. Cumhuriyet ortak yaşamın, kadın erkek eşitliğinin adıdır. Cumhuriyet bizim lügatimiz, alfabemiz ve dilimizdir. Cumhuriyet bunları yok etmemiş tam tersi düşünceye özgürlük getirmiştir. Cumhuriyetimize sahip çıkıp gelecek kuşaklara bu büyük mirası taşıyacağız. Bazılarının inandığı gibi Cumhuriyet yok ediş değil var oluştur. Yapacağımız fener alayı ve konsere tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu. 

MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda “Yerelden Evrensele Şehir Ufku: Kahramanmaraş Örneği” başlıklı konferansta konuşurken şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0