MHP’li Şahin’den Soyer'in 2021 yılı değerlendirmesine tepki

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer’in 2021 yılı değerlendirmesinde yaptı açıklamalara tepki gösterdi.

MHP’li Şahin’den Soyer'in 2021 yılı değerlendirmesine tepki

Ulaşıma getirilmesi planlanan yüzde 36’lık zamma tepki gösteren Başkan Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın yerine ne yapılacağının hala belli olmamasını da eleştirdi ve “Eleştirdiği bakanlık, depremden sonra yapmaya söz verdiği binaları yıktı, yaptı ve teslim etti. İnsanlar oturuyor şu anda için. Ama Tunç Soyer ‘Karar vereceğiz’ diyor. Ne zaman karar vereceksin?  Sen bir daireyi boşaltıp bir sene kirada otururum diyecek durumda değilsin. Sen şehri yönet” dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün düzenlediği basın toplantısında 2021 yılını değerlendirdi ve 2022 yılı projeleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Soyer, toplantıda, 30 Ekim depreminde orta dereceli hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının akıbetine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Anıtlar Kurulu ve Üst Kurul’dan binanın yıkılmasına karşı yapılan başvurulara ilişkin karar çıktığını belirten Başkan Soyer, “Bina 2022 yılında yıkılacak” dedi.

Soyer, yaptığı açıklamalarda ayrıca yeni yılda toplu ulaşıma yüzde 36 bandında zam yapılacağını da duyurdu.

“ELLE TUTULUR BİR ŞEY YOK”

Başkan Soyer’in toplantıda yaptığı açıklamalara ilk tepki MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den geldi. Şahin, depremin üzerinden 15 ay geçmesine rağmen binanın akıbetinin belli olmamasını eleştirirken toplu ulaşıma yapılan yüzde 36’lık zamma da tepki gösterdi.

2021 yılında yapılanlara ilişkin elle tutulur bir şey olmadığını belirten Başkan Şahin, büyükşehir binasının akıbetinin belli olmamasının büyükşehire mali yük getirdiğinin de altını çizdi ve “Tunç Soyer’in basın toplantısını bakıyorum ve elle tutulur bir şey olmadığını görüyorum. 3. yılın sonunda yaptığı basın toplantısında bir şey beklerdim. Şaşırdım. 2022 beklendi. Büyükşehir hizmet binası deniliyor… Deprem olalı 15 ay oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nı eleştirip ‘Kentsel dönüşüm konusunda bakanlığın hiçbir yatırımı yok. Biz 2022’yi kentsel dönüşüm yılı yapacağız’ diyor. Bir yandan da belediye binasını boşalttı. Bir yıl oldu boşaltılalı. Ama hala yapacak mıyız, yıkacak mıyız, yenisini mi yapacağınıza karar verememişler. Buna 2050’de mi karar verilecek? Binlerce çalışan orada burada kiralık yerlerde kaç yıl kalacaklar? Onun kiralama maliyeti kaç lira? Böyle bir kaygıları yok mu? Ben bunu merak ediyorum. ‘Büyük

ihtimalle yerine büyük bir bina yapılmayacak. Ne yapılacağıyla ilgili bir kurul kurmuştuk. Karar vereceğiz’ diyor. Daha karar vermemişiz. Ne zaman ne yapılacağına daha karar vermemişiz” dedi.

“NEYİ UZATIYORSUN?”

Soyer, toplantıda kentsel dönüşüm konusunda yaptığı açıklamalarda ise “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’de kentsel dönüşüm yatırımı yok” ifadelerini kullanmıştı. Deprem konutları örneği üzerinden Soyer’in sözlerine tepki gösteren Şahin, “Eleştirdiği bakanlık, depremden sonra yapmaya söz verdiği binaları yıktı, yaptı ve teslim etti. İnsanlar oturuyor şu anda için. Ama Tunç Soyer ‘Karar vereceğiz’ diyor. Ne zaman karar vereceksin?  Sen bir daireyi boşaltıp bir sene kirada otururum diyecek durumda değilsin. 30 bin insanın çalıştığı bir büyükşehir belediyesinden bahsediyoruz. O çalışanlar nerede? Kaç lira ödeniyor bu kiralara, ne kadar süre daha ödenecek? Bu kiraların maliyetiyle yeni bir bina yapılamaz mı? Neyi uzatıyoruz, neyi bekliyoruz, neden karar vermiyoruz” diye konuştu. 

“SEN ŞEHRİ YÖNET”

Bütçe ve dolar üzerinden de eleştirilerde bulunan Başkan Şahin, şunları söyledi; “Açıklamalarda tezat var. Bütçe 12 milyara çıkmış, dolar yükselmiş, bütçe zarar görmüş, doların yükseleceğine ilişkin kaygıları varmış… Sen şehri yönettin şimdi dolar yerinde duracak mı durmayacak mı bu kaygıları yaşıyorsun. Sen şehri yönet. Doları sana mı soruyoruz?” 

“HANİ SEN FARKLIYDIN?”

Son olarak toplu ulaşıma gelen zamma da tepki gösteren Başkan Şahin, “Zam meselesine gelirsek… Milletin yanındaysan neden zam yapıyorsun? Bu nasıl milletin yanında olmalık? Hani sen farklıydın? Sen zam yapılıyor diye başkalarını eleştiriyorsun ama ulaşıma 3’te 1 oranında zam yapıyorsun. Ben kendisinin kenti yönettiğini düşünmüyorum. Kendisinden bir beklentim de yok” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0