MHP’li Çelik’in iddialarına CHP'li mevkidaşından yanıt: Siyasi tecrübesizlik

MHP Çeşme İlçe Başkanı Gökhan Çelik, Çeşme Belediyesi’nin ihaleleri EKAP üzerinden değil de Emlak İstimlak Müdürülüğü üzerinden yaptığını belirterek, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı hedef aldı.

MHP’li Çelik’in iddialarına CHP'li mevkidaşından yanıt: Siyasi tecrübesizlik

Çelik’e yanıt mevkidaşı CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’ından geldi. CHP’li Sait Kavasoğullar açıklamasında, ‘’ Bilgi sahibi olmadan sadece konuşmak adına yapılan bu tür açıklamaları kendisinin tecrübesizliğine ve yeni gelmiş olduğu Çeşme’nin siyasi seviyesini bilmemesine veriyorum. Ancak çok net bilmelidir ki Devletin Kanun ve Yasalarını bilmeden siyaset yapmak, ülkeye ve kente hizmet etmeyi hedefleyen bir anlayışın değil, şahsi çıkarları için siyaset yapanların anlayışının ürünü olarak ülkemizde yaşadığımız büyük sıkıntıların kaynağı olarak ortaya çıkmaktadır’’ dedi.

MHP Çeşme İlçe Başkanı Gökhan Çelik,  Çeşme Belediyesi’nin ihaleleri Emlak İstimlak Müdürlüğünden yapmasına tepki gösterdi.

 Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı hedef alan MHP’li Çelik, ‘’EGO Efendi hani sen halkı belediye başkanıydın? Hani şeffaf belediyecilik yapacaktın? Ne oldu senin halkçılığın, şeffaflığın… Çeşme Belediyesi bu ihaleleri Emlak İstimalk Müdürlüğü’nden yaptı. Bilmeyenler için dile getireyim ihalelerin şeffaf yapıldığı her detayın görüldüğü EKAP denilen bir sistem var. Çeşme Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gibi EKAP sistemine kayıtlı bir çok müdürlük bulunmasına rağmen bu arsa ihalelerini EKAP sistemine kayıtlı olmayan Emlak İstimlak Müdürülüğünden yapıyor ve her nedense ihale bedelleri toplamı yüzlerce milyon lirayı bulan sekiz arsa satışının akıbeti sır gibi kalıyor’’ dedi. 

 Eğer şeffaf isen…

Oran’a çağrıda bulunan Çelik, ‘’Şimdi ben halkçıyım, şeffaf belediyecilik yapıyorum diye bol keseden sallayan EGO efendiye soruyorum, eğer şeffaf isen bu ihalelerin detaylarını açıkla. İhaleler kimler girmiş, ne teklfiler yapılmış ve ihaleleri kimler almış bütün Çeşmeliler öğrensin’’ ifadelerine yer verdi. 

MHP’li Çelik’e yanıt mevkidaşı CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’ından geldi. 

CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’ının açıklaması şu şekilde; 

‘’Değerli Çeşme Kamuoyunu, MHP İlçe Başkanı’nın yapmış olduğu bilgiden ve siyasi nezaketten yoksun açıklamalar konusunda bilgilendirmek gerekliliğini hissetim.

Hem bu vesile ile MHP İlçe Başkanı da bilgi sahibi olur ve bundan sonra en basit tabiri ile siyasi tecrübesizlik olarak nitelendirilebilecek bu tür açıklamalar yapmadan önce bir kaç kez daha düşünür.

Çeşme Belediyesi’nin yapmış olduğu ihaleller konusundaki açıklamaları şaşkınlıkla okudum. Öncelikle kendisine belirtmek isterim ki; Kamu Satış İhalleleri ile Satın Alma İhalleleri Yönetmelikleri ayrı ayrı kanunlara tabi, sınırları ve işleyişleri çok net kurallarla çizilmiş uygulamalardır. Bu temel bilgiyi her tür kaynaktan edinebileceğini kendisine hatırlatmak isterim. 

‘Cehaletini açıklamak adına’

MHP İlçe Başkanı’nın ortaya attığı iddalar konusundaki cehaletini açıklamak adına birkaç konunun altını çizmek isterim. Belediye kanunu açıktır her türlü mal ve hizmet alımı satın alma işlemleri 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa tabidir ve yapılacak harcama limitlerine göre ya doğrudan ya da Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) aracılığıyla kamuoyuna duyrulur ve katılımcılar arasından en iyi teklif verene ihale verilir. Devletin elindeki taşınır ve taşınmazların satışı ise 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile yapılır. (Bu satışlar EKAP sistemine girilmez)
2886 Sayılı Devlet Kanuna göre  yapılan satış ihaleleri de devletin Basın İlan Kurumu aracılığıyla  yapılır. Belirli değerin üzerinde satışlar ise, hem Basın İlan Kurumu aracılığıyla hem de Cumhurbaşkanlığı Resmi Gazete İlanı ile kamuoyuna duyrulur. İhale sonuçları da yine kanunda belirtilen araçlarla kamuoyuyla paylaşılır. Mevcut mevzuatımız çerçevesinde gizli kapaklı ihale yapma, el altından satış yapma imkanı yoktur. Bu süreçler tamamen şeffaf olduğu gibi, devletin birçok denetim biriminin de denetimine tabidir. Çok basit bir araştırma ile bile öğrenilebilecek bu temel bilgiden yoksun bir parti temsilcisinin bu eleştirileri ile kamuoyunun meşgul edilmesinden hicap duyuyorum.

‘İhaleler kanununa uygun açık net ve şefaf’

Çeşme Belediyesi her tür ihale uygulamasını ilgili kanununa uygun açık net ve şefaf şekilde yapmakta ve uygulamaktadır.

Seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Oran’ın lakabını dejenere ederek, kişiliğine yönelik saldırıda bulunma cürretini gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sayın Gökhan Çelik’i, kınıyor ve hemen her konuda siyasi acemilik yapan, Çeşme’nin gerçeklerini bilmeden yerli yersiz konuşan Çelik’i Çeşme’deki gelişmeleri ve belediyemizin Çeşme’ye yaptığı hizmetleri yakından takip etmeye davet ediyorum. 

‘Şahsi çıkarları için siyaset’

Bilgi sahibi olmadan sadece konuşmak adına yapılan bu tür açıklamaları kendisinin tecrübesizliğine ve yeni gelmiş olduğu Çeşme’nin siyasi seviyesini bilmemesine veriyorum. Ancak çok net bilmelidir ki Devletin Kanun ve Yasalarını bilmeden siyaset yapmak, ülkeye ve kente hizmet etmeyi hedefleyen bir anlayışın değil, şahsi çıkarları için siyaset yapanların anlayışının ürünü olarak ülkemizde yaşadığımız büyük sıkıntıların kaynağı olarak ortaya çıkmaktadır.’’

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0