Menemen’deki şişeli kavga büyüdü: Belediye mahkemelik oldu

CHP Menemen İlçe Yöneticisi Erdal Güneş ile İzmir Büyükşehir ve Menemen Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal arasında çıkan tartışma sonrası Güneş’in işletmecisi olduğu halı saha belediye ekipleri tarafından mühürlenmişti.

Menemen’deki şişeli kavga büyüdü: Belediye mahkemelik oldu

CHP’li Güneş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Menemen Belediyesi ile davalık olduğunu duyurdu. Güneş, Aydın Pehlivan’a tepki göstererek, ‘’ İnsanların ekmeğini ve işini siyasete alet etmek, kamu gücünü siyaset yöntemi olarak kullanmak doğru değildir’’ dedi.

 CHP Menemen İlçe Yöneticisi Erdal Güneş, İzmir Büyükşehir ve Menemen Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal’ı başına cam şişeyle vurarak yaralamıştı. 

Pehlivan: Takipçisi olacağız

Yaralama olayını duyuran Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, konunun takipçisi olacağını  belirtmişti. 

Olaydan bir gün sonra Erdal Güneş’in işletmecisi olduğu halı saha Menemen Belediyesi tarafından mühürlendi. Erdal Güneş, sosyal medya hesabı üzerinden Menemen Belediyesi ile davalık olduklarını duyurarak, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Haksız ve hukusuz mühürleme 

CHP’li Güneş, mühürleme işleminin hukuksuzca yapıldığını belirttiği açıklamasında, ‘’İşletmecisi olduğum 28 yıl önce yapılmış ve belediyeden ihale ile 2016 yılında kiraladığım halı saha 01.07.2022 tarihinde gece 23.00’de Menemen Belediyesince mühürlenmiştir. Yapılan bu işlemin haksız ve hukuksuz olduğunu belirtmemize rağmen Menemen Belediyesi yaptığı işlemden geri dönmemiştir. Bunun üzerine İzmir 5. İdare Mahkemesine yapılan işlemin durdurulması için dava açtım. Menemen Belediyesinin yapmış olduğu işlemin hukuksuz olduğu İzmir 5. İdare Mahkemesinin verdiği kararla tescillenmiştir. Bu karar üzerine belediye; İzmir 5. İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmiştir. İzmir 7. İdare Mahkemesi ise belediyenin yapmış olduğu itirazın kesin olarak reddine karar vermiştir’’ ifadelerini kullandı. 

Mücadeleye devam edeceğiz! 

 Mahkeme kararının gereği olarak mührün kaldırılması işlemi için Menemen Belediyesine müracaat ettiklerini aktaran Güneş, ‘’ Ancak bugüne kadar mahkeme kararının gereği yerine getirilmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Tüm kişiler ve kurumlar mahkeme kararına uymakla yükümlüdür. Menemen Belediyesi yapmış olduğu hukuksuz işlemi sonlandıracağına hali hazırda işletmenin var olan ruhsatını da hukuksuz biçimde iptal etmeye çalışarak yeni mağduriyetler yaratmaktadır. Bu girişimlerin amacı işletmemi elimden almaktır. Bu işletme 28 yıl önce Menemen Belediyesi tarafından yapılıp bu haliyle ihale ile kiralanmıştır. 28 yıl önce yapılan yapıları bugün şahsım yapmış gibi göstermek ve bunun üzerinden iş yerimi kapatmaya çalışmak iyi niyetli olmayan bir yaklaşımdır. İnsanların ekmeğini ve işini siyasete alet etmek, kamu gücünü siyaset yöntemi olarak kullanmak doğru değildir. Bizler mücadelemizi hukuk çerçevesinde vermeye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki hukuk ve adalet herkese bir gün lazım olacaktır’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0