Menemen Belediyesi'nde miting öncesi belediye işçilerine ‘tehdit’ iddiası

Menemen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Göksel Arsoy’un belediye işçilerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı mitinge 4 kişi getirmeleri için baskı yaptığı ve getirmedikleri takdirde işten çıkarmakla tehdit ettiği öne sürüldü.

Menemen Belediyesi'nde miting öncesi belediye işçilerine ‘tehdit’ iddiası

CHP Menemen İlçe Başkanlığı da konuyla ilgili sosyal medyadan sert bir açıklama yaptı. İşçilerin tehdit edildiği iddialarının şiddetle kınandığı açıklamada, "Demokrasi ve milli irade çığırtkanlığı yaparken, bunlara tezat yaklaşımlar sergiledikleri ortadadır" denildi.

 Yarın İzmir’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesai yapacağı ilçelerden birisi olan Menemen’de şok bir iddia ortaya atıldı.

Menemen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Göksel Arsoy’un belediye işçilerini Erdoğan’ın Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceği miting üzerinden tehdit ettiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili Ege Postası Haber Merkezi’ne ulaşan videoda Arsoy’un Koyundere’deki belediye şantiyesinde işçilere yarınki mitinge en az dört kişi getirmeleri yönünde bir talimat vererek “Eğer dört kişi getirmeyecekseniz pazartesi işe gelmeyin” dediği duyuluyor.

Videoyu çeken işçinin de etraftaki bir kişiye “En az dört kişi gelmedi mi pazartesi çıkış mı?” diye sorduğu, ardından da başka bir arkadaşına “Katılmak mecburi. Duydun değil mi İbo? Dört kişi getirmiyorsan pazartesi işten çıkış” dediği görüntülerde yer alıyor.

Öte yandan Menemen Belediye Başkan Yardımcılarının da işçileri arayarak tehdit ettiği iddia edildi. 

CHP MENEMEN'DEN JET AÇIKLAMA

Menemen'de yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Menemen İlçe Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada "Siyaset ve yöneticilik ahlakıyla, hatta insanlıkla bağdaşmayan bu tehditkarlığı kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verilirken, işçilerin üzerinde kurulan baskının derhal kaldırılması yönünde bir çağrı da yapıldı.

CHP Menemen'in sosyal medya hesaplarında yayınlanan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2021, 11:20

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0