Mahkeme son noktayı koydu: Benzinlik planları iptal

Forum Bornova karşısında villaların bulunduğu alanda “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı (LPG İstasyonu yer alabilir)" açılması için özel şahsa ruhsat verilmesi konusu kent gündemini günlerce meşgul etmişti. Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve bölge halkı tarafından açılan davalar sonucu İzmir 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme son noktayı koydu: Benzinlik planları iptal

Forum Bornova karşısında açılması planlanan akaryakıt istasyonu kent gündeminde büyük yankı uyandırmış ve tepkiler arka arkaya gelmişti. 

TMMOB İKK ve bölge halkı basın açıklaması gerçekleştirerek, benzinlik yapma ısrarının nedenini sormuştu. TMMOB İKK Sekreteri Aykut Akdemir, plan değişikliğinin kamu zararı oluşturacağını belirterek, konuyu yargıya taşıdıklarını duyurmuştu.

AK Partili meclis üyesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Fikret Mısırlı, sonucu İzmir 5. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararı sosyal medya hesabından duyurdu. 

Mısırlı açıklamasında, ‘’ İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi zorlama istasyon kararı iptal. Bornova Kazımdirik Mahallesi 'Akaryakıt ve Servis İstasyonu'' İzmir 5. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararında emeği geçen Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetimini ve Mahkeme Heyetini kutluyorum’’ ifadelerini kullandı. 

İzmir 5. İdare Mahkemesi tarafından verilen karar şu şekilde;
 ‘’Dava konusu plan değişikliği ile getirilen Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı (LPG İstasyonu yer alabilir) plan kararının gerekçesinin bilimsel, nesnel ve teknik analizlere dayandırılmadığı, plan çalışmasına altlık oluşturacak bir kısım/ kuruluş görüşlerinin plana yansıtılmadığı ve dikkate alınmadığı, bu kapsamda imar mezvuatına uygun olmadığına karar verildi.’’ 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0