Kısıkköy esnafı İZBAN istiyor

Kısıkköy Mobilya Şehir esnafı komplekse İZBAN ile ulaşım sağlanmasını istiyor. Esnaf, toplu ulaşım olmaksızın şehirden yalıtılmış halde varlığını sürdürdüğünü ifade etti.

Kısıkköy esnafı İZBAN istiyor

İzmir Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkan Adayı Seyfettin Dağ, Kısıkköy Mobilya Şehrindeki esnafı ziyaret etti. Firma ve mobilya atölyelerini ziyaret eden Dağ, site esnafının taleplerini dinledi. Esnafın önemli bir kısmının İZBAN ile ilgili ulaşımı talep ettiğini kaydeden Dağ, “Bu konuda hükümet ve yerel yönetim düzeyinde görüşmeler yapıp üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

YETKİLİLER EL ATSIN

Önümüzdeki yılın Ocak ayında gerçekleştirilecek olan meslek odası seçimleri ile ilgili çalışmalarını sürdüren İzmir Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkan Adayı Seyfettin Dağ yönetim kurulu aday ekibiyle beraber Kısıkköy esnafını kapı kapı ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Dağ’a gelen talepler arasında İZBAN talebi de vardı. Yıllardır Kısıkköy’de esnaf olduğunu söyleyen Servet Demirkol, Dağ’ın projelerini takip ettiğini kaydederek, “Bizim buradaki en büyük sıkıntılarımızdan biri sitenin İzmir’den adeta kopuk olmasıdır. Torbalı’ya kadar giden bir İZBAN var. Nedense buraya gelmesi söz konusu olmadı. Oysa İZBAN günün belli saatlerinde bile buraya uğrasa ciddi bir sirkülasyon olur. Kentin ilgisini buraya çekmemiz lazım. Yetkililerin bu konuya el atmalarını bekliyoruz” sözlerine yer verdi. 

Dağ da, esnafın bu talebi sık sık dile getirdiğini anlatarak, “Sonuçta meslektaşlarımız ticari olarak ilerlemek istiyor. Kısıkköy, mesleğimiz için çok önemli bir alan. Bu kompleksin yerinde sayması kabul edilemez. Biz de hem hükümet hem İzmir Büyükşehir Belediyesi düzeyinde İZBAN’ın buraya da gelmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız” diye konuştu. 

ÜYE OLSUN OLMASIN HERKESE EL UZATACAĞIZ

Kısıkköy’de firma ve atölyelerle sohbet eden Dağ, İzmir Ticaret Odası üyesi ve İzmir dışı firmalarla da görüştü. Kısıkköy’de olan her işletmenin mobilya sektörünün bir parçası olduğunun altını çizen Dağ, “Elbette önceliğimiz üyelerimiz. Ancak, İzmir’de faaliyet gösteren tüm firmalarla, İzmir Ticaret Odası üyesi meslektaşlarımızla el ele vererek sorunlarımızı çözeceğiz. Ortak projelerle İzmir’i mobilya sektöründe güçlü bir noktaya getireceğiz” ifadesini kullandı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0