Kılıçdaroğlu’nun seçim çağrısına AK Partili Dağ’dan ‘Menemen’ hatırlatması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün gündem yaratan çağrısına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun seçim çağrısına AK Partili Dağ’dan ‘Menemen’ hatırlatması

Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul ve Yalova'da derhal seçim yapalım" çağrısına karşılık Hamza Dağ, ‘’ İzmir’de Menemen’de yolsuzlukla ilgili bir süreç oldu ve biz kazandık. Bunları neden ayırıyoruz? Örnek olarak Menemen’i neden farklı bir yere koyuyorsunuz’’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

MENEMEN HATIRLATMASI 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Yalova için yerel seçim çağrısına yanıt veren Dağ, ‘’ İstanbul ve Yalova’da seçimleri erkene alalım gibi bir söz ancak anayasa değişikliği ile olur. Bütün iller için oturup konuşalım. Erkene alınması gibi bir durum olmaz. Belediye başkanları bir takım vaatlerde bulundular 5 yıl için. 31 Mart 2024 tarih. Sonraki veya önceki dönem için anayasa değişikliğine ihtiyaç var. Diğer iller için neden konuşmuyoruz? Galiba espri yapmış bu sözlerle, siyasete girmenin bir anlamı yok. Genel seçim ve sonrasında yerel seçim var. 2014 yerel seçimleri ile ilgili Kasım ayına alınması ile ilgili görüşme olmuştu. Referandum sınırında kaldı. Mart ayındaki kampanyayla ilgili olarak genelde sıkıntı oluyor, bunun üzerine bir konuşma yapılabilir. Mart ayı zor ay buna dair oturup konuşabiliriz buna dair müzakere yolu denenebilir İzmir’de Menemen’de yolsuzlukla ilgili bir süreç oldu ve biz kazandık. Bunları neden ayırıyoruz? Örnek olarak Menemen’i neden farklı bir yere koyuyorsunuz’’ dedi.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA...

6’lı masanın adaylık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Partili Dağ, ‘’ Altılı masanın adaylığı hususu bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Altılı masa içindeki siyasi partiler bazen medyadaki uzantılarıyla bazen de İmamoğlu taraftarı olanlar, Kılıçdaroğlu taraftarı olanlar ısrarlı şekilde tartışıyor. Genel başkan yardımcıları düzeyinde de gündem oluşturuyorlar. Birbirlerine atıflar uzun zamandır devam ediyor, son 10-15 gündür genel başkan düzeyine çıktı. Birbirlerine sürekli olarak açıktan ifadeler... Biri 'Aradım' diyor, öbürü 'Aramadın' diyor. 'Çarparım' diyor. 'Ahmak' ifadesini kullanıyor. Seçim yaklaştıkça dışarıda tartışılan bu kadar konu masada bir türlü tartışılmıyor’’ ifadelerine yer verdi. 

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI 

Erken seçime dair açıklamalarda bulunan Dağ, ‘’ Seçim tarihinin öne alınmasıyla ilgili hiçbir platformda bir karar almış değiliz. Müzakere de olmadı. Tartışmaları takip ediyoruz. Haziran ayının milletimiz açısından tatile gelmesi, Kurban Bayramı olması, bu tartışmaları takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bizim de müzakere sürecimiz olur. Önceki seçim mevzuatına göre milletvekilleri dağılsın, baraj önceki seçim mevzuatına göre olsun, bunu kast ediyoruz. Şu anda 18 Haziran 2023. Bunda değişen bir durum yok’’ ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0