Kaya'dan belediyecilik çıkışı: Vatandaşı dinledik, CHP'ye isyan ediyorlar!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da gerçekleştirdiği programlarda vatandaşlarla buluştu.

Kaya'dan belediyecilik çıkışı: Vatandaşı dinledik, CHP'ye isyan ediyorlar!

Selvili ve Aşık Veysel mahallelerinin muhtarlarını makamlarında ziyaret eden, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nda mobilya üreticileriyle bir araya gelen Kaya, Karabağlar Sanayi Sitesi'nde esnafları dolaştı. Algı siyaseti yapanlara karşı hizmet siyasetini anlatmaya devam edeceklerini belirten Kaya, vatandaşın muhalefetin oluşturduğu altılı masaya umut beslemediğine dikkati çekti.

Vatandaşın AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan teveccühünün kendilerine önemli bir sorumluluk yüklediğini belirten Kaya, "İzmir'i karış karış geziyoruz. Hemşehrilerimizin teveccühünü görüyoruz. Yaşadıkları sorunlarda ve sıkıntılarda çözümün yine AK Parti'de, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da olduğunu açıkça beyan ediyorlar. Bu sorumlulukla daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Algı siyasetine karşı hizmet siyasetini anlatmaya devam edeceğiz. Çeyrek asırdır İzmir'de yerel iktidarda olan CHP'nin icraatları ortada.

25 senede İzmir'in göbeğindeki bir sanayi sitesinin yolunu asfaltlayamayan CHP, ülkeyi İzmir gibi yöneteceğiz diyerek insanların aklıyla alay ediyor. Esnafımız her şeyin farkında. AK Parti iktidarı döneminde esnafa gerekli desteğin sağlandığını ve daha fazla finansmanın daha ucuz maliyetle kendileriyle buluşturulduğunu ifade ediyorlar. Salgın döneminde, imkanlar ölçüsünde kira, gelir kaybı, hibe gibi esnafa destekler verildiğini söylüyorlar. AK Parti esnaf için sürekli projeler geliştirirken, esnafın dükkanının bulunduğu ilçenin CHP'li belediyesi dükkanın önündeki çöpü toplayamıyor. CHP'li büyükşehir belediyesi kanalizasyonu tamir edemiyor, bırakın asfalt atmayı çukurlara iki kürek mıcır atamıyor. Sokağın gerçekleri bunlar" şeklinde konuştu.

TAKIM ELBİSEYLE SANAYİ SİTESİ GEZDİK DİYE POZ VERENLER, ESNAFIN DERDİNİ ANLAYAMAZ!

CHP'lilerin takım elbiseyle yaptıkları sanayi sitesi ziyaretlerinde, ayaklarına çamur bulaşmaması için ara sokaklara girmediğini belirten Kaya, "CHP'liler yine bildiğimiz gibi. Steril ortamlarda büyüyüp, konforlu ve korunaklı alanlarında yetişenler siyasetlerini de ona göre dizayn ediyor. Sokağın gerçekleri var. Sanayi sitelerinde kanalizasyon patlaklarıyla, çukurlarla, çöplerle mücadele eden esnafların feryadı var. Her yağmur yağdığında göle dönen sokakların, su basan dükkanların kendilerine yaşattığı zorluğu görmek istiyorsanız kafanızı kumdan çıkarmanız lazım. Ama takım elbiseyle yaptığınız sanayi sitesi ziyaretlerinde, gerçeklerden kaçmak için ara sokaklara girmezsiniz. Biz girdik, her tarafımız çamur oldu. Çeyrek asırlık CHP belediyeciliği zulmünün etkilerini görmek isterseniz, İzmir'in sokakları sizi bekliyor" ifadesinde bulundu.

CHP'NİN 25 YILLIK BELEDİYECİLİĞİNİN ÖZETİ, KARABAĞLAR SELVİLİ MEYDANI'NDA SERGİLENİYOR!

Programı esnasında, Karabağlar Selvili Mahallesi'nde bulunan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Selvili Meydanı ve Yeraltı Otoparkı'nı da dolaşan Kaya, meydanın içler acısı halinin CHP belediyeciliğinin en tipik örneklerinden birisi olduğunu söyledi. CHP'li Tunç Soyer'in 2020 yılında büyük bir törenle açtığı meydanın bakımsızlıktan çürüdüğünü belirten Kaya, "Biz her zaman ne diyoruz. CHP'nin her işi sahte, her işi göstermelik. 2020'de Karabağlar Selvili Meydanı'nı açtılar.

Büyük bir tören yaptılar. CHP'li Soyer burada bir konuşma yaptı. Hiç ağzından düşürmediği kelimelerle süslediği konuşmasında dedi ki, 'İzmir'in iklim krizine dirençli, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir şehircilik anlayışını temsil eden bir projesini açıyoruz' Aynen böyle dedi. İşte, şehircilik anlayışları. Tamamen kırılmış banklar, delinmiş çöp tenekeleri, kurumuş ağaçlar, yok olmuş çimler, boyaları dökülmüş duvarlar. Burayı açtıktan sonra hiç mi dönüp bir daha bakmadınız. Vatandaşa verdiğiniz önemi, şehre verdiğiniz değeri Selvili Meydanı'nda net bir şekilde görüyoruz" dedi.

ESNAFA YÜZDE 7,5'LA 1 MİLYON 500 BİN TL FİNANSMAN DESTEĞİ DEVAM EDİYOR!

AK Partili Kaya, sanayi sitesindeki ziyaretlerinde, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılamak için kullandırılacak 100 milyar lira tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi'ne de değindi. Söz konusu kredide faiz oranlarının yüzde 7,5 olarak belirlendiğini hatırlatan Kaya, "Esnaf ve sanatkarlarımıza, Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla, Halkbank tarafından cüzi bir faizle kredi temin ediyoruz. Esnafımız, herhangi bir finansman ve işletme sermayesi ihtiyacı için 500 bin TL, işyeri ve taşıt satın almak için 1 Milyon 500 bin TL kredi kullanabiliyorlar. 2001 yılında Halkbank zarar ettiği için kapatılması planlanan bir bankaydı. Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nden alınan kredinin faizleri yüzde 120'leri bulmuştu. Aynı kredinin faizi şu anda yüzde 7,5'tur. İşte esnafımız bunu çok net şekilde görüyor ve kendisine değer verenin kim olduğunu biliyor. Biz her zaman esnafımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" ifadesinde bulundu. Kaya, Karabağlar ilçesindeki son programında, partisinin Bahçelievler Mahalle Başkanı Kasım Sincar'ın evinde, Bahçelievler Mahallesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0