‘Katıl atık' önergesine komisyon vetosu

Geçtiğimiz haftalarda İzmir'de uzun yıllardır İZSU faturalarından toplanan ve faturalara yansıtılan katı atık ve bertaraf bedellerinin faturalardan çıkarılması gündeme gelmişti.

‘Katıl atık' önergesine komisyon vetosu

İZSU Genel Müdürlüğü Bütçe ve hukuk Komisyonlarında görüşülen önergeye ilişkin komisyonlardan ‘ret’ kararı çıktı. Bu kapsamda; katı atık ve bertaraf ücretleri yine faturalardan tahsil edilerek ilçe belediyelerine aktarılacak.

 Geçtiğimiz haftalarda hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü 2022 yılı tahmini bütçesine göre bir önceki yılda 2,13 olan atık su bedelinin ise 2,52’ye yükseleceği bilgisi yer almış ve bu kapsamda atık su bedeline de yüzde 18 bandında zam yapılması gündeme gelmişti. 

Öte yandan; dün gerçekleştirilen İZSU Genel Kurulu’nda müdürlüğün 2022 yılı bütçesi görüşülürken İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplanırken, tutarlar sonrasında ilçe belediyelerine aktarılması konusu gündeme geldi. 
İlgili önergeyle daha önce İZSU tarafından toplanan su faturalarından katı atık ve bertaraf ücretlerini toplamaması, İZSU'nun yerine belediyelerin toplaması planlanmıştı. Ancak,  bedellerinin alınmaması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonunun kararlarının görüşüldüğü genel kurulda komisyonlar, önergeyi reddettiler.

Buna göre geçmiş yıllarda İZSU faturasında uygulanan katı atık ve bertaraf ücretlerinin alınmaması konusunda geri adım atıldı. Katı atık ve bertaraf ücretleri yine faturalardan tahsil edilerek ilçe belediyelerine aktarılacak.

ZAM YOK. SOYER’DEN ÖDEMİŞ AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li 14 ilçenin belediye başkanı ve AK Parti’nin yönetimindeki Bayındır ve Menemen Belediyelerinden temsilcileri ile yaptığı toplantıda ilçe belediyelerinin katı atık bedeline zam yapmamalarını istemişti. 

Toplantı sonrasında Bakan Soyer, yaptığı sosyal medya paylaşımında konu üzerinde mutabık kalındığını ifade ederken Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, katı atık bedelinin alınmasına ilişkin mecliste oybirliğiyle alınan bir karar olduğunu ve belediye olarak katı atık bedelini alacaklarını ifade etmişti. Eriş’in ardından birçok ilçe belediye başkanının da konuya sıcak akmadığı ifade edilmişti.

Dün gerçekleştirilen Genel Kurul’da zam konusuna da değinen Başkan Soyer, “Belediyeler, katı atık bedellerini zamlamıyorlar. Biz bir yandan yüzde 15 zam verirken bir yandan da bunu geri çekiyoruz. Bu nedenle çok da büyük bir zam oranı olmuyor. Ödemiş ile özel bir durum var onu biz çözüyoruz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0