Karşıyakalılar kent yönetimine katılıyor

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan kadınlar ile birlikte “Mahallemden Yönetime Katılıyorum” vizyonuyla ‘Cumhuriyet Mahallesi Kadın Buluşması’ gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde bir araya gelen kadınlar, tesisleri gezerek verilen hizmetleri inceledi.

Karşıyakalılar kent yönetimine katılıyor

Karşıyaka Belediyesi Vatandaş Katılım Birimi yürütücülüğünde, Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Şevket Balla ve Cumhuriyet Mahallesi kadınları temsilcisi Aysel Arslan iş birliğinde düzenlenen buluşma Karşıyaka Belediyesi’ne ait Çatı Bostanlı Salonu’nda devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Avukat Özlem Durmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı buluşmada kadınlar atölye çalışması için kendi aralarında gruplar oluşturdu. Buluşmanın ilk oturumunda güvenlik, eğitim, çocuk ve yaşlı bakımı, sosyal yaşam ve hizmetlere erişim başlıkları konuşuldu; kadınlar yaşadıkları sorunları dile getirdi. Bu bağlamda kadınların Karşıyaka'da daha rahat yaşayabilmelerini sağlayacak fikirler ile ilgili atölye çalışması gerçekleştirildi.

“SİZ BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDINIZ?”

Ardından yapılan ikinci oturumda katılımcı kadınlara “Siz Belediye Başkanı olsaydınız ne yapardınız?” sorusu yöneltildi. Katılımcılar yanıtlarını sözlü olarak iletti, ayrıca sloganlarını da dövizlere yazdı. 


Gün sonunda kadınlar, çalışma değerlendirme formu doldurarak yaşadıkları deneyimi değerlendirdi. Katılımcılar, buluşma öncesi ve sonrasında hissettikleri duyguları paylaştı.

Fotoğraf çekiminden sonra kadınlar Çatı Bostanlı Sergi Salonu’ndaki “Ateş Çemberinde İzmir-İşgalden Kurtuluşa” sergisini ziyaret etme imkanı buldu.

Buluşma alanında katılımcı kadınların çocuklarının vakit geçirebileceği oyun alanı da yer aldı. Çocuklar annelerinin gerçekleştirdiği atölye esnasında Kadın ve Aile Müdürlüğü personellerinin eşliğinde oyunlar oynadı, resimler çizdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0